Frankfurt va atrage 3.500 de bancheri după Brexit – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antrepriză în consultanță și dezvoltări imobiliare, a decis să renunțe la investițiile sale din retail și să își direcționeze banii către dezvoltarea de clădiri de birouri alături de One United Properties. În paralel, își dezvoltă și afacerea cu spații de depozitare. (Profit.ro)

2. Prețurile la imobiliarele din Manhattan, New York, au scăzut în cel mai avansat ritm de după criza economică. (CNBC)

3. Top 10 companii cu capital german prezente în România include patru lanţuri de retail, astfel că acest sector este cel mai bine reprezentat din punct de vedere numeric; însumat, primele zece companii controlate direct, majoritar de investitori din Germania au atins în 2018 o cifră de afaceri de peste €12 miliarde. (News.ro)

4. Frankfurt vizează atragerea a 3.500 de bancheri până în 2021, ca urmare directă a Brexit-ului, sub estimările inițiale care indicau un număr de 8.000. (Reuters)

5. Băncile exclusiviste Rothschild și Moelis sunt pe lista scurtă a saudiților pentru a oferi consultanță cu privire la restructurarea celei mai mari companii de construcții a țării. (Bloomberg)

Bonus:

6. Suprafaţa de birouri Clasa A care va fi livrată în 2020 în Cluj-Napoca va scădea cu aproximativ 14% comparativ cu 2019, în condiţiile în care rata de neocupare a birourilor Clasa A este de 6,3%, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară SVN România. Cluj-Napoca reprezintă a doua piaţă de birouri din România, după Bucureşti. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business
Întârzierile ANAF la rambursarea TVA au ajuns la un minim istoric – Cronica de Business