Azi începe a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România a înregistrat duminică cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, fiind totodată şi cel mai scăzut număr de cazuri în terapie intensivă, el precizând că suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor. (News.ro)

2. A doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus începe azi, 1 iunie. De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul. La 1 iunie, se deschid terasele şi plajele, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor. (News.ro)

3. Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a adresat duminică, un îndemn către Guvernul Partidului Naţional Liberal, spunând “Lăsați aberaţiile, dublaţi alocaţiile”, solicitând Executivului să găsească resursele financiare şi politice pentru dublarea alocaţiilor de la 1 august. În caz contrar, dacă nu sunt dublate alocaţiile şi nu creşte punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, PSD susţine că va depune moţiune de cenzură. (News.ro)

4. Numărul orașelor americane în care a fost instituită starea de asediu în acest weekend a fost cel mai mare din 1968, de la asasinarea lui Martin Luther King. (Link)

5. Austria nu este de acord cu planul Uniunii Europene în valoare de 750 miliarde euro care vizează ajutarea economiilor pentru recuperarea în contextul pandemiei cu noul coronavirus și vrea o renegociere a propunerilor, a declarat ministrul de finanțe din această țară, Gernot Bluemel. (Profit.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

6. Președintele Trump a fost mutat, pentru “o scurtă perioadă de timp”, de către forțele de protecție în bunkerul de la Casa Albă, vineri, în timpul protestelor. (Link)

7. Industria hotelieră a pierdut aproximativ 240 de milioane de euro în lunile martie, aprilie și mai, în urma celor circa 6 milioane de înnoptări care nu au mai avut loc în această perioadă, a declarat președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile. (Profit.ro)

8. Capsula SpaceX Crew Dragon s-a amarat duminică – fără probleme – la Staţia Spaţială Internaţională. Cei doi astronauţi NASA au intrat la bordul ISS, o etapă crucială în această misiune care marchează o reluare a lansărilor americane către ISS după nouă ani de întrerupere. (News.ro)

9. Cel mai mare avion comercial în totalitate electric a finalizat în această săptămână zborul său inaugural, în Statele Unite. Avionul Cessna 208B Grand Caravan a decolat joi de pe un aeroport din Moses Lake, Washington, fiind dotat cu un motor de 750 de cai putere, integral electric, dezvoltat de o companie din Redmond, magniX. (News.ro)

Una din Cronica de Carte: Frankfurter Buchmesse, cel mai mare târg de carte din lume, a primit undă verde de la autoritățile germane, iar organizatorii au anunțat că acesta se va desfășura așa cum a fost plănuit inițial, între 14 și 18 octombrie. Vor exista și câteva schimbări, precum organizarea unor evenimente online sau în alte locuri ale orașului, nu numai la standul expozițional, dar și măsuri sanitare și de igienă stricte. (BookSeller)

10. Papa Francisc a declarat că oamenii sunt mai importanți decât economia, în cadrul tradiționalei alocuțiuni duminicale de la miezul zilei. Suveranul pontif a făcut aceste declarații în prima alocuțiune rostită după trei luni de la fereastra apartamentului pontifical, în fața credincioșilor reuniți din nou în Piața Sf. Petru. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – La mulți ani de ziua copiilor. Andy Kuzma:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Bursa americană înregistrează noi recorduri
Ministrul de Interne: România are o problemă majoră cu traficul de droguri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău