Bacalaureat: 232 de medii de 10.00, cel mai mare număr din ultimii şapte ani – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că primele măsuri de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate, dar, cu toate acestea, sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august ne-ar putea aduce o viaţă cvasi-normală. Tătaru a spus că va trebui să ne obişnuim cu virusul un an sau chiar doi. (News.ro)

2. La examentul de bacalaureat din acest an s-au înregistrat 232 de medii de 10.00, ceea ce reprezintă cel mai mare număr din ultimii şapte ani. În judeţele Harghita, Covasna şi Dâmboviţa rezultatele înregistrate de elevi au fost mai bune decât anul trecut. (News.ro)

3. Compania americană de biotehnologie Inovio a anunțat rezultate preliminare încurajatoare pentru proiectul său de vaccin împotriva noului coronavirus, administrat pe 40 de voluntari în Statele Unite. (Hotnews)

4. Peste 40% dintre persoanele care trăiesc într-un oraș italian, testați pozitiv pentru Covid-19, nu aveau niciun semn de boală, potrivit unui studiu publicat marți subliniind potențialul răspândirii noului coronavirus. Această cercetare arată importanța testelor în masă și izolarea purtătorilor de virus pentru a izola sursele de contaminare („grupuri”), potrivit autorilor ale căror lucrări au apărut în revista științifică Nature. Potrivit autorilor, studiul lor arată că izolarea rapidă a cazurilor și testele în masă au eliminat efectiv virusul din acest oraș mic. (Hotnews)

5. Încrederea populației și firmelor în economie a continuat revenirea, în luna iunie, după prăbușirea înregistrată pe fondul pandemiei și restricțiilor aferente. Cea mai rapidă revenire a fost înregistrată în construcții și industrie. Potrivit datelor pentru luna iunie publicate de Comisia Europeană, indicatorul ESI (Economic Sentiment Indicator), care măsoară încrederea în economie, a urcat la 77,2 puncte, de la 68,5 puncte în luna precedentă. Indicatorul a recuperat, până acum, circa o treime din declinul consemnat în martie și aprilie. (Profit.ro)

6. Bursa americană a închis trimestrul 2 cu câștiguri pentru toți cei trei indici. S&P 500 a câștigat în ultimele 3 luni aproape 20%, cel mai mult la nivel de un trimestru din 1998 până în prezent. Dow Jones a avut un plus de aproape 18%, cea mai bună performanță din 1987 până azi, iar Nasdaq, cu un plus de peste 30%, a avut cel mai bun trimestru din 1999. (Reuters)

7. Primul tronson din cele patru ale Autostrăzii A7 care se află acum în etapa de realizare a Proiectului Tehnic va fi scos la licitație de execuție în acest an.Este vorba de tronsonul de la Ploiești la Buzău, urmând ca apoi să fie scoase la licitație și restul tronsoanelor pe ruta Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani. La Bacău deja 16 km din A7 sunt în stadiu avansat de construcție, cu șanse bune să fie gata anul următor. (Hotnews)

8. Ministerul Economiei a anunţat marţi aprobarea schemelor de minimis pentru promovarea la export a produselor şi serviciilor româneşti, bugetul total pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor fiind de 50 milioane de lei. (News.ro)

9. Spania va permite începând de azi circulaţia liberă a cetăţenilor europeni şi va ridica progresiv restricţiile de călătorie în terţe ţări, pe baza unei liste convenite cu Uniunea Europeană. (Hotnews)

10. Vânzările online sunt estimate să ajungă la $6500 miliarde până în 2023, arată un raport al companiei de logistică şi curierat UPS, care precizează că totuşi multe companii sunt reticente să desfăşoare activităţi de export din cauza procesului complex de transport transfrontalier. (News.ro)

11. Conform unor rezultate preliminare, producția manufacturieră din China a depășit așteptările în iunie. Este cel mai bun rezultat înregistrat din decembrie 2019 până în prezent. (CNBC)

12. Regele Philippe şi-a exprimat marţi – pentru prima oară în istoria Belgiei – ”cele mai profunde regrete pentru rănile” provocate în timpul perioadei coloniale belgiene în Republica Democratică Congo (RDC), cu ocazia marcării a 60 de ani de la independenţa ţării. (News.ro)

13. Geoparcul ”Ţinutul Buzăului” a iniţiat procedurile pentru a deveni cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România. Acesta include Vulcanii Noroioşi, Muntele de Sare, Muzeul Chihlimbarului, Aşezările rupestre. (News.ro)

14. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că de azi, de la ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule. Circulația pe timpul nopții va fi în continuare restricționată. (Profit.ro)

15. National Gallery şi Tate Modern, care se numără printre cele mai reputate muzee britanice, au anunţat marţi că îşi redeschid porţile din 8, respectiv 27 iulie, cu rezervare prealabilă, după trei luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus. (News.ro)

16. Cinci filme înscrise în canonul cinematografiei spaniole din cea de-a doua jumătate a secolului XX, pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale, sunt incluse în programul Institutului Cervantes din luna iulie. (News.ro)

17. Mai mulţi spectatori vor putea asista la meciuri, pe stadioanele din Danemarca, pe final de sezon, conform unei decizii a Guvernului danez. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Două clinici din Queens, New York City, au înregistrat 68%, respectiv 56% persoane care au anticorpi la noul coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
Ministrul Energiei: Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta din perimetrul Aurora – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău