Institutul Național de Statistică a transmis că anul acesta am avut, până la finele lui august, mai puține decese decât anul trecut – Cronica Știrilor Pozitive

1. ”Trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârşitul lui 2020 şi începutul lui 2021 în Uniunea Europeană (UE), estimează preşedintele Consiliului European Charles Michel într-un interviu acordat postului RTL. (News.ro)

2. Institutul Național de Statistică a transmis că anul acesta am avut, până la finele lui august, mai puține decese decât anul trecut. (Hotnews)

3. Regeneron Pharmaceuticals a anunțat că tratamentul cu anticorpi – tratamentul experimental pe care l-a primit președintele Donald Trump – a redus semnificativ vizitele medicale într-un test clinic cu aproape 800 de pacienți cu forme ușoare și moderate de Covid-19. Regeneron spune că pacienții care au primit tratamentul, REGN-COV2, au făcut cu 57% mai puține vizite medicale legate de Covid față de cei care au primit Placebo într-o perioadă de 29 de zile. (Hotnews)

4. Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie 1 şi 2. Astfel, au fost trecute în zona roşie COVID-19 mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi, numărul total de paturi alocate pentru aceşti bolnavi fiind de 181. (News.ro)

5. Potrivit unui studiu realizat de Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie, perioada de lockdown cauzată de pandemia COVID-19 a influențat achiziționarea sau adoptarea unui animal de companie. 17% dintre posesorii de câini și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că și-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență. (Profit.ro)

6. Un nou recif de corali cu o înălțime de 500 de metri, mai mare decât unele din cele mai înalte clădiri din lume, a fost descoperit în Marea Barieră de Corali a Australiei. (CNN)

7. Mariana Bitang şi Octavian Bellu au fost declaraţi de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cel mai de succes cuplu de antrenori din lume. (News.ro)

8. Premierul şi ministrul Fondurilor Europene au anunţat posibilitatea suplimentării bugetului pentru obţinerea de granturi pentru capital de lucru din fonduri europene cu încă 500 de milioane de euro după ce peste 22.200 de firme mici și mijlocii au aplicat pentru bugetul inițial de 350 de milioane de euro. (News.ro)

9. Un experiment canin, care folosește animale dresate pentru a mirosi persoanele infectate cu noul coronavirus, a oferit primele rezultate promițătoare, au declarat miercuri cercetătorii din spatele proiectului din Finlanda. (Hotnews)

10. Preşedintele Klaus Iohannis anunţat că va promulga mâine legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv. (News.ro)

11. Startup-urile din România și Republica Moldova, care dezvoltă soluții inovatoare relevante în lupta anti-coronavirus COVID 19, pot obține sprijin de maximum 500.000 de dolari într-o competiție lansată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). (StartupCafe)

12. Starea de sănătate a celor patru militari răniţi, săptămâna trecută, în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat este bună, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale. (News.ro)

13. România s-a situat printre cele mai puțin afectate state membre UE în T2 2020 în ce privește concedierile temporare, reducerea programului de lucru sau pierderea locului de muncă, potrivit analizei publicate de Eurostat. Țara noastră a fost clasată pe locul 3, după Cehia și Slovacia. (Cursdeguvernare)

14. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că încasările la buget pentru ultimele trei luni sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. (News.ro)

15. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că atragerea de fonduri UE, din cele disponibile în prezent, este deja mai bună, într-un singur an rată de absorbţie crescând de la 32% la 46%. (News.ro)

16. România are al doilea cel mai mic preț la benzină și motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată ultimele date ale Oil Bulletin, publicație a Comisiei Europene. Astfel, începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru. (Profit.ro)

17. Ministrul Transporturilor a anunţat că, până la finalul anului, se va da ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 52 de kilometri ai inelului de sud din Autostrada de Centură Bucureşti. (News.ro)

18. Managerii estimează o relativă stabilitate a activităţii în industria prelucrătoare şi comerţul cu amănuntul, dar şi creşterea numărului de salariaţi în comerţul cu amănuntul, în perioada octombrie-decembrie, precum şi stabilitatea preţurilor în industria prelucrătoare şi construcţii, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

19. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat finalizarea sistemului care supraveghează în timp real orice tranzacţie cu deşeuri din ţară, astfel că, din 15 ianuarie 2021, toţi operatorii din piaţa de ambalaje vor fi ”sub lupa” acestui sistem. (News.ro)

20. Institutul German pentru Cercetare Economică (DIW) a anunțat miercuri că se așteaptă la un avans cu 6% al PIB-ului în trimestrul trei din acest an. (Profit.ro)

21. Piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi a înregistrat un nou an cu rezultate record în ceea ce priveşte livrările de locuinţe noi, astfel că peste 16.000 de unităţi rezidenţiale ar putea fi livrate pe piaţă până la finalul acestui an, stabilindu-se astfel un nou record local. (News.ro)

22. Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea a scăzut, în primele nouă luni din 2020, cu 25,44% față de perioada similară din 2019, ajungând la 8.091, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

23. Ministrul Transporturilor a anunţat decizia Comisiei Europene de a finanţa, cu 143 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, construcţia Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău. Valoarea oferită de CE reprezintă 85% din costul eligibil al proiectului. (News.ro)

24. Vaccinul RUTI împotriva COVID-19, dezvoltat de un cercetător la Spitalul Germans Trias i Pujol din Catalonia (Spania) și fabricat de compania farmaceutică Archivel Farma, este primul de origine spaniolă care primește autorizația pentru a realiza teste clinice internaționale care vor fi efectuate în Argentina. (Profit.ro)

25. Constructorii de automobile din Europa și-au redus emisiile de CO2 la un nivel mediu de numai 102,2 grame în acest an, o valoare cu doar 6,5 grame peste ținta impusă de Uniunea Europeană pentru acest an. (Profit.ro)

26. Carrefour, cel mai mare retailer european, a raportat în trimestrul trei cel mai solid avans al vânzărilor, cel puțin din ultimele două decenii, datorită performanțelor mai bune de pe piețele sale cheie din Franța, Spania și Brazilia. (Profit.ro)

27. Peste 70 de milioane de americani au votat anticipat, cu o săptămână înainte de alegeri, peste jumătate din numărul total al alegătorilor din 2016. (News.ro)

28. Consiliul de Securitate al ONU a aprobat acordul cu privire la un armistiţiu, încheiat la 23 octombrie de către beligeranţii libieni, şi a îndemnat la ”aplicarea integrală” a acestuia, într-o declaraţie, după care urmează să adopte o rezoluţie. (News.ro)

29. Sistemul Coca-Cola a anunţat că investeşte în ambalaje sustenabile, prin reducera cantităţii de plastic folosite, cu obiectivul să ajungă la 100% ambalaje reciclabile (obiectiv deja atins în România) şi 50% material reciclat până în 2030 şi îşi propune totodată ca până în 2030 să recupereze o cantitate de ambalaje egală cu cea pe care o pune pe piaţă. (News.ro)

30. Netflix a anunțat că serialul „Narcos: Mexico” va avea un al treilea sezon. (News.ro)

Fotografia dimineții – Un alt mic campion care se „luptă” cu un dovleac, fotografiat de tatăl său. Chris Jackson / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 90% din pacienții islandezi afectați de Covid-19 au prezentat anticorpi la 4 luni de la vindecare – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul pacienților declarați vindecați la nivel global a depășit 3 milioane – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău