Banca Centrală a Chinei este pregătită să-și lanseze propria monedă digitală – Cronica de Tehnologie

1. După 5 ani de dezvoltare, Banca Centrală a Chinei spune că este pregătită să-și lanseze propria monedă digitală. Aceasta nu va rula în întregime pe o structură bazată pe blockchain. (TheBlockCrypto)

2. Ninja acuză Twitch că se folosește fostul său canal pentru a promova alți streameri și că îi afectează brandul după ce vreme de două ore pe fost său canal de Twitch au rulat inclusiv filme porno. (Engadget)

3. US Navy renunță la touchscreen-urile de pe distrugătoarele din dotare și revine la sistemele de control fizice. Touchscreen-urile au stat la baza coliziunii în care a fost implicat USS John S. McCain. Și membrii echipajelor s-au arătat în majoritate covârșitoare împotriva touchscreen-urilor. (USNI)

4. Primul dispozitiv Huawei care folosește noul sistem de operare Harmony OS este smart TV-ul Honor Vision, un televizor 4K de 55 inch. (XDA)

5. Rata anuală de creștere a diviziei de accesorii inteligente a Apple este situată între 55% și 60%, ritm în care, până al la finele anului viitor, wearables va fi a treia cea mai mare categorie de produse, după iPhone și Servicii. Accesoriile inteligente reprezintă acum 20% din vânzările de gadgeturi realizate de Apple. (AboveAvalon)

6. Interdicțiile din Statele Unite ajută Huawei să crească în China, acolo unde promoțiile și patriotismul oamenilor contribuie la vânzările de smartphone-uri ale companiei. Livrările de smartphone-uri realizate de Huawei în China au crescut în al doilea trimestru al anului cu aproape o treime, ducând cota de piață la 38%. (Reuters)

7. Cisco cumpără Voicea, dezvoltatorul unui asistent digital pentru întâlnirile de afaceri. Numit Eva, asistentul bazat pe AI poate face însemnări pe parcursul ședințelor. Voicea a primit până acum finanțări de $20 milioane. (SiliconAngle)

8. Au fost descoperite probleme de securitate în 40 de driveri de kernel dezvoltați de 20 de companii diferite, printre care se numără Intel, AMD, NVIDIA, ASRock, AMI, Gigabyte, Realtek și Huawei. Aplicațiile cu privilegii reduse pot ajunge, din cauza acestor vulnerabilități, să execute acțiuni în zone sensibile precum kernelul de Windows. (ZDNet)

9. Cel mai nou update de Telegram introduce conceptul de mesaje silențioase. Mesajele trimise printr-o apăsare prelungă a butonului Send nu vor declanșa notificări pe dispozitivul destinatarului. Funcția este utilă pentru trimiterea de mesaje către persoane care dorm sau se află în ședințe. (Profit.ro)

10. ArcelorMittal mai are la dispoziție mai puțin de o lună pentru a pentru a rezolva enormele probleme ecologice ale fabricii de ciment din Taranto, Italia. Parlamentul Italian a revocat imunitatea legală pe care a acordat-o celor de la ArcelorMittal în momentul acordului. Peste 11.000 de oameni au murit în ultimii ani din cauza emisiilor toxice de la această fabrică. (Phys.org)

Ți-ar mai putea plăcea
Israelul a fost luni victima unui masiv atac DDoS – Cronica de Tehnologie
Netflix a început să ofere acces gratuit la anumite filme și seriale originale – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău