Proiectele Web3 au pierdut peste $2 miliarde în prima jumătate a acestui an, ca urmare a hack-urilor – Cronica de Tehnologie

1. Twitter spune că șterge zilnic peste un milion de conturi spam și că procentul acestora este sub 5%, cât vrea Elon Musk pentru a merge mai departe cu achiziția. Problema este că măsurarea nu poate fi realizată extern, iar cifrele oferite de Twitter nu pot fi verificate. (Reuters)

2. Proiectele Web3 au pierdut peste $2 miliarde în prima jumătate a acestui an, ca urmare a hack-urilor. Suma este deja mai mare decât cea pentru întreg anul trecut. În Q2 au existat 27 de atacuri prin flash loan-uri, care au însumat pierderi de $308 milioane, de la $14 milioane în Q1. (The Verge)

3. China va aplica noi reguli pentru exportul de date de la 1 septembrie. Companiile care au trimis în afara țării datele a cel puțin 100.000 de utilizatori începând cu 1 ianuarie 2021 vor mai putea face asta doar după o verificare de securitate. (Reuters)

4. Project Cambria, casca de VR la care lucrează Meta, se va numi Quest Pro, conform referințelor descoperite în codul aplicației de iPhone pentru configurarea căștilor de VR Meta. Pe surse, aceasta va costa peste $1,000. (Bloomberg)

5. Activitatea investitorilor în Bitcoin a scăzut cu 13% din noiembrie 2021 până în iulie 2022 și este acum la un nivel de anii 2018 – 2019, când moneda valora sub $10,000. Balanța serviciilor de schimb a scăzut cu 20% din ianuarie până acum, iar Binance a depășit Coinbase. (Bloomberg)

6. Departamentul de Trezorerie al SUA a publicat o propunere pentru stabilirea unor reguli internaționale privind zona crypto. Aceasta vizează reducerea situațiilor în care monedele digitale pot fi folosite în scopuri ilicite, promovarea accesului la serviciile financiare și sprijinirea avansului tehnologic. (CoinDesk)

7. Hackerii nord-coreeni atacă instituțiile americane de sănătate cu ransomware, avertizează FBI, CISA și Trezoreria SUA. Atacurile cu ransomware-ul Maui au fost depistate începând cu mai 2021, iar în aprilie 2022 a fost colectat primul sample, unde s-a descoperit că data compilării codului este 15 aprilie 2021. (Bleeping Computer)

8. Twitter a început să testeze o funcție prin care două conturi pot colabora la compunerea unei postări, funcție pe care o numește CoTweets. Dincolo de cazurile în care poate fi folosită de utilizatorii obișnuiți, la această funcție pot apela și brandurile pentru promovarea produselor sau serviciilor lansate ca urmare a unor parteneriate, cum se întâmplă deja pe Instagram. (Profit.ro)

9. În curând, nu va mai fi necesar un cont de Facebook pentru logarea pe căștile de VR Quest. În schimb, va fi cerut un cont Meta, care va fi disponibil pentru utilizatorii actuali și viitorii utilizatori începând cu luna august. (The Verge)

10. Unele producții originale Netflix vor avea sunet spațial, care va oferi „o experienţă cinematografică imersivă” în special la căști. Tehnologia implementată cu ajutorul Sennheiser este disponibilă, în acest moment, pentru 27 de producții, printre care Sezonul 4 din Stranger Things, The Witcher și Red Notice. Acestea pot fi găsite printr-o căutare după „spatial audio”. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a anunțat noutățile din cel de-al doilea update major pentru Windows 10 din acest an – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au făcut un pas important în direcția obținerii energiei din fuziunea laser – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău