Barna: USR va fi partid de opoziție – Cronica dimineții

1. Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 60.000 au făcut prima doză – o cifră record de la debutul valului patru al pandemiei. (News.ro)

2. Restricțiile care intră în vigoare de luni presupun impunerea certificatului verde în aproape toate locurile, mai puțin la magazinele alimentare și la farmacii. Evenimentele private, nunți, botezuri și orice fel de evenimente, vor fi interzise total, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. (Hotnews)

3. Vicepreședintele Dan Barna a declarat joi seara că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD. (Digi24)

4. Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut paharul”. ”Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac. (News.ro)

5. Președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite vor proteja Taiwan în cazul în care va fi atacat de China. “Nu vreau un Război Rece cu China, vrem să înțeleagă poziția noastră și că nu vom ceda”. (Bloomberg)

Din Cronica de Tehnologie: Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri. Google spune că, din mai și până acum, a blocat 1,6 milioane de mesaje și a restabilit accesul la aproximativ 4.000 de conturi. (Protocol)

6. Rusia poate începe livrările de gaze prin conducta Nord Stream 2 imediat ce va primi aprobarea Germaniei, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, atribuind criza gazelor şi preţurile record politicii energetice a Uniunii Europene. (News.ro)

7. Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat joi seară blocarea preţului la gaze pe parcursul anului 2022 şi acordarea unei indemnizaţii de 100 de euro pentru compensarea efectelor inflaţiei. Indemnizația le va fi oferită francezilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună. (Digi24)

8. Numărul americanilor care au aplicat pentru șomaj continua să scadă ajungând la 290.000, săptămâna trecută, cel mai redus nivel de la începutul pandemiei. (CNBC)

9. Polițiștii din Toronto care nu vor fi complet vaccinați până la 30 noiembrie nu vor mai fi plătiți, fiind considerați incapabili să-și îndeplinească îndatoririle. Poliția din Toronto este cea mai numeroasă din Canada, cu peste 7000 de membri. (Reuters)

10. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus reluarea cursurilor cu prezenţa fizică în şapte unităţi şcolare care anterior fusese închise din cauza numărului de cazuri Covid, a informat Prefectura Capitalei. Însă luni, toate școlile și liceele din București vor intră în vacanță forțată timp de două săptămâni. (G4Media)

Ți-ar mai putea plăcea
PSD și PNL revendică fiecare victoria în alegerile locale parțiale – Cronica dimineții
Comisia Europeană ar fi cerut renunțarea la cotele de TVA de 5% și 9% – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău