Bill Gates a „căzut” pe locul III în topul celor mai bogați oameni din lume – Cronica de Business

1. Bernard Arnault l-a depășit pe Bill Gates pentru prima oară în topul celor mai bogați oameni din lume, trecând pe a doua poziție, după Jeff Bezos. (Bloomberg)

2. Gigantul american din industria de apărare Lockheed Martin a obținut un nou contract pentru producția de lansatoare de rachete destinate inclusiv României, în valoare de $492 milioane. (Profit.ro)

3. Serena Williams și omul de afaceri Mark Cuban au investit $3 milioane într-un startup care luptă importiva mortalității materne, un fenomen grav și din ce în ce mai răspândit în Statele Unite. (Fortune)

4. Curve, un startup britanic care combină toate cardurile bancare ale unui utilizator într-unul singur, a strâns $55 milioane într-o nouă rundă de finanțare, ceea ce duce valoarea companiei la $250 milioane. (TechCrunch)

5. Înmatriculările de mașini noi în Europa au scăzut cu 7.9% în iunie, până la 1,49 milioane de automobile. (Bloomberg)

Super bonus:

6. Trei firme autohtone au câștigat un contract de modernizare a Stației de comprimare Onești și de Modernizare a Stației de comprimare Siliștea de la Transgaz, în valoare de peste €64 milioane, o sumă aproape de două ori mai mare decât cifrele de afaceri adunate ale contractorilor în anul 2018. (Profit.ro)

7. Platforma Patreon, care permite utilizatorilor precum artiști sau oameni de presă să strângă bani din partea susținătorilor sau a cititorilor, a obținut o finanțare în valoare de $60 milioane. Compania a strâns până acum $166 milioane. (Variety)

8. IPO-ul pe piața americană a adus chinezilor de la DouYu International, care operează o platformă de live streaming de jocuri video, $775 milioane. Acesta este cea mai mare listare a unei companii chineze în SUA de la cea a Tencent Music. (Bloomberg)

9. Site-ul de joburi Undelucrăm.ro, folosit de lucrători să-și povestească experiența pe care au avut-o la firmele la care au muncit, a primit o investiție de 300.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder, susținut din fonduri europene, și de la un alt investitor. (Startup Cafe)

10. Kruk Romania a implementat, împreună cu firma de consultanţă RPAbox şi compania UiPath, primul robot software din industria locală de management al creanţelor. (News.ro)

11. Șeful Telekom România crede că România poate fi prima piaţă din Europa unde va apărea telefonia mobilă gratuită, finanţată prin publicitate. (ZF)

12.  Agenția de rating Fitch a coborât ratingul datoriilor companiei de cosmetice Anastasia Beverly Hills, fondată de românca Anastasia Soare, de la BB+ la B-, pe fondul vânzărilor dezamăgitoare. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Deținătorul francizelor KFC şi Pizza Hut, vânzări de €200 milioane în România – Cronica de Business
Jamie Dimon, cel mai bine plătit bancher de pe Wall Street – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău