Inflaţia din zona euro a accelerat în august la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani – Cronica de Business

1. Valoarea totală a investiţiilor imobiliare a ajuns la aproape 290 de milioane de euro în România în primele şase luni din 2021, în scădere cu aproximativ 29% faţă de nivelul de 409 milioane de euro din prima jumătate a lui 2020, arată un raport Colliers. Volumul total al tranzacţiilor imobiliare comerciale va ajunge la 700-800 de milioane de euro până la sfârşitul anului. (News.ro)

2. Mark Mobius, unul din veteranii piețelor financiare, implicat și în Fondul Proprietatea, a declarat că investitorii ar trebui să aibă 10% din portofoliu în aur deoarece valutele se vor deprecia după ce băncile centrale au tipărit masiv bani în pandemie. (Bloomberg)

3. Inflaţia din zona euro a accelerat în august la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, fiind probabil ca această tendinţă să continue, punând sub semnul întrebării opinia pozitivă a Băncii Centrale Europene (BCE) faţă de creşterea preţurilor, pe care o consideră temporară. (News.ro)

4. Grupul austriac OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, are un nou director executiv. Alfred Stern, fostul CEO al Borealis AG, companie în care recent OMV și-a majorat la 75% participația, l-a înlocuit pe Rainer Seele. Acesta a demisionat din poziția de CEO al OMV pe 31 august, decizie convenită cu membrii Consiliului de Supraveghere. (Profit.ro)

5. One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a înregistrat o cifră de afaceri record, de 434 milioane de lei, în primele șase luni ale anului 2021, în creștere cu 96% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania, care s-a listat pe piața principală a Bursei de Valori București în iulie 2021, a raportat o majorare a profitului net de până la 147,5 milioane de lei, cu 267% în plus față de primul semestru din 2020. (Profit.ro)

Promo: Sensodays.ro, locul în care casa ideală a fiecărei persoane prinde contur, oferă un fotoliu Stressless Consul Classic M la fiecare canapea de colț cumpărată din stoc. Detalii aici.

6. O analiză Goldman Sachs arată că 750.000 de chiriași din SUA ar putea fi evacuați până la finalul anului după ce prelungirea moratoriului care interzicea evacuare celor care nu și-au plătit chiriile a fost anulată de Curtea Supremă a Statelor Unite. (Bloomberg)

7. Evergrande Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a anunțat că a suspendat lucrările la unele dintre proiecte după ce furnizorii și contractorii nu au fost plătiți. Compania a anunțat marți că ar putea avea probleme în a-și plăti împrumuturile dacă nu-și rezolvă problemele de lichiditate. Pe primele 6 luni ale acestui an, Evergrande a raportat un profit de 1,6 miliarde, mai mic cu 29% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile au scăzut cu 16%, până la $34,4 miliarde. (WSJ)

8. Tesla a aplicat pentru deveni furnizor de energie în statul american Texas. Compania își propune să vândă astfel de servicii direct către consumatori. (Link)

9. Intuit, dezvoltatorul TurboTax și QuickBooks, este în discuții pentru preluarea firmei de email marketing Mailchimp pentru o sumă care depășește $10 miliarde. (Bloomberg)

10 John Paulson, miliardarul american care a câștigat în criza financiară din 2008, pariind pe căderea pieței imobiliare și a produselor financiare de tip subprime, susține că nimeni nu ar trebui să investească în cryptomonede deoarece sunt un „baloane umflate care își vor pierde valoarea”. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
MaxBet România a fost preluată de o firmă de private equity – Cronica de Business
Un Black Friday de $7,4 miliarde în America – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău