Bill și Melinda Gates divorțează – Cronica de Business

1. Ford și BMW sunt printre investitorii în startup-ul Solid Power, producător de baterii, într-o rundă de finanțare în valoare de $130 milioane. (Reuters)

2. Bill și Melinda Gates, unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, vor divorța după 27 de ani de căsnicie. (BBC)

3. Verizon își vinde divizia media către Apollo, companie de investiții cu sediul la New York. Este o tranzacție în valoare de aproximativ $5 miliarde, care va include AOL și Yahoo! (Profit.ro)

4. Producătorul de cărămizi Cemacon, deţinut de Dedeman, estimează pentru acest an un profit net de 29,96 milioane lei şi o cifră de afaceri de 166,77 milioane lei, ambii indicatori în creştere cu 33% faţă de anul trecut. (News.ro)

5. Dell Technologies a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea diviziei de cloud Boomi firmelor de private equity Francisco Partners și TPG. Tranzacția are o valoare de circa $4 miliarde. (Bloomberg)

6. Miliardarul Warren Buffett îl va numi pe vicepreședintele Berkshire Hathaway, Greg Abel, drept succesorul său la șefia conglomeratului. (The Guardian)

7. O cercetătoare româncă stabilită în SUA a deschis un startup de biotehnologii în urmă cu doi ani, alături de alți antreprenori, iar acum au reușit să-și asigure o finanțare totală de $140 milioane de la investitori americani din domeniul pharma. (Startup Cafe)

8. Intel va investi $600 milioane în Israel pentru extinderea activităţilor de dercetare şi de dezvoltare şi a confirmat că va cheltui $10 miliarde pentru o nouă fabrică de cipuri. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Industria aeriană, pierderi de $77 miliarde în semestrul doi – Cronica de Business
Deținătorul francizelor KFC şi Pizza Hut, vânzări de €200 milioane în România – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău