BestJobs, afaceri de €6,5 milioane în 2019 – Cronica de Business

1. Platforma de recrutare BestJobs a încheiat 2019 cu o cifră de afaceri de €6,5 milioane, în creștere cu aproape 10% față de anul precedent. (Profit.ro)

2. Compania de biotehnologie și cercetare PPD a atras $1,62 miliarde, în cel mai mare IPO de pe piața americană din acest an. (Bloomberg)

3. CEO-ul băncii Credit Swisse va părăsi poziția, după ce a fost implicat într-un scandal de spionaj. (Reuters)

4. Twitter a avut încasări în valoare de $1,1 miliarde în al patrulea trimestru, depășind pentru prima dată pragul de $1 miliard, însă profitul net a scăzut la mai puțin de jumătate față de valoarea din perioada similară a anului 2018, până la $119 milioane. (Tech Crunch)

5. Spotify va cumpăra The Ringer, o companie media specializată în podcast-uri. (Vox)

Bonus:

6. Intercontinental Exchange, proprietarul bursei New York Stock Exchange, a renunțat la planurile de preluare a gigantului eBay, la doar câteva zile după ce își anunțase interesul. (Wall Street Journal)

7. Bernard Madoff, autorul celei mai grave escrocherii din istorie, condamnat la 150 de ani de închisoare în 2009, a cerut să fie eliberat întrucât este pe moarte. (News.ro)

8. Burberry a închis temporar o treime dintre magazinele din China, iar traficul a scăzut cu 80% în cele rămase, din cauza epidemiei de coronavirus. (Financial Times)

9. Încasările Uber au crescut cu 37% anul trecut față de 2018, până la valoarea de $4,1 miliarde. (Site-ul companiei)

10. Investitorul activist Bill Ackman și-a vândut participația în Starbucks. Ackman a avut un profit de 79% în 19 luni cu lanțul american de cafenele. (Bloomberg)

11. OMV Petrom şi-a planificat investiţii de 4,2 miliarde lei în acest an, inclusiv lucrările de explorare şi evaluare capitalizate şi excluzând achiziţiile. (News.ro)

12. Fondul de investiții activist Elliott Management a ajuns la o participație de $2,5 miliarde în SoftBank. (Wall Street Journal)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber a anunțat o pierdere operațională de $1,19 miliarde pe trimestrul 2, la venituri peste așteptări, de aproape $4 miliarde – Cronica de Business
OMV Petrom plătește dividende de aproape 2 miliarde lei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău