Blue Air și Wizz Air anunță noi rute aeriene din România – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian low-cost Blue Air va lansa o rută directă de la Iași la Dublin (Irlanda) începând din 19 decembrie 2021, pe care va opera până la trei zboruri pe săptămână. Prețurile biletelor încep de la 40 de euro pe segment. De asemenea, Blue Air va avea o bază permanentă la Iași începând din vara anului 2022 și va opera curse internaționale spre orașe precum Londra, Barcelona, Roma, Paris și Dublin. (Radio Iași)

2. Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că va opera pe noua rută București – Gran Canaria (Insulele Canare) începând din 6 noiembrie, cu un zbor săptămânal în ziua de sâmbătă. De asemenea, operatorul maghiar va relua zborul Cluj Napoca – Billund (Danemarca) începând din 31 octombrie, cu o frecvență de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică. (Boarding Pass)

3. Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor vor să înființeze propria companie aeriană care să aibă o flotă de două avioane. Compania vrea să opereze câte trei zboruri pe zi pe ruta Oradea – București începând din martie 2022 și cel puțin un zbor zilnic de la Oradea la un aeroport internațional din Vestul Europei care nu a fost încă selectat începând din octombrie 2022. (Oradea)

4. România a fost inclusă de Marea Britanie pe lista verde începând din 8 august. Totuși, chiar și în această situație, cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie sunt obligați să efectueze un test Covid-19 și să plătească un alt test Covid-19 pe care îl vor efectua a doua zi după sosirea în Marea Britanie. Aceste reguli se aplică indiferent dacă turistul este sau nu vacinat. (News.ro, UK.gov)

5. Franța, Islanda și Thailanda au fost incluse pe lista roșie de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Astfel, cetățenii români care revin în țară din aceste state intră în carantină dacă nu prezintă certificat de vaccinare. Copiii de până la 6 ani sunt exceptați de la această regulă, în timp ce copiii cu vârste între 6 și 16 ani vor evita carantina dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR. (Profit)

Bonus. Una dintre cele mai bune oferte turistice din această săptămână este un city break la Viena cu trei nopți de cazare și bilete de avion pentru care prețul este de numai 74 de euro de persoană. Oferta este disponibilă în intervalul 1-4 octombrie și include zboruri operate de Ryanair și Wizz Air. (Travelator)

6. Grecia a introdus interdicția de circulație pe timp de noapte în două dintre cele mai populare insule printre turiștii români: în Zakynthos și în provincia Chania din vestul insulei Creta. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. În același timp, numeroase insule din Grecia și o zonă importantă din nord-vestul Atenei se confruntă cu incendii de pădure din cauza caniculei. (Hotnews)

7. Noul terminal de pasageri T4 al Aeroportului Iași va fi finalizat până în decembrie 2023 și va avea o suprafață de 30.000 de metri pătrați împărțită pe trei nivele, fiind de 10 ori mai mare decât Terminalul 3. După finalizarea lucrărilor, T4 va fi conectat la o serie de facilități precum hoteluri și restaurante care urmează să fie construite în zonă. (Boarding Pass)

8. Bahamas a anunțat că va solicita test negativ pentru Covid-19 pentru toți turiștii, indiferent de țara de proveniență și indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Măsura se aplică începând din 6 august și singurele excepții sunt reprezentate de turiștii care au obținut deja viză de intrare în Bahamas. În plus, persoanele nevaccinate trebuie să facă un test antigen în a patra zi a sejurului, în cazul în care călătoria în Bahamas durează mai mult de 5 zile. (Travel Weekly)

9. Turiștii care călătoresc în Franța și Italia vor fi obligați să prezinte certificatul digital european pentru a putea beneficia de unele servicii de pe teritoriul acestor state, la fel ca și rezidenții acestora. Astfel, în Franța, prezentarea certificatului este obligatorie pentru accesul în restaurante, baruri, târguri, spitale și unele centre comerciale. Între timp, în Italia, certificatul este obligatoriu pentru evenimente sportive, târguri, congrese, muzee, parcuri tematice și de distracții, săli de bingo și cazinouri, teatre, cinematografe, concerte, piscine, săli de sport sau săli de fitness. (Airlines Travel)

10. Compania de croaziere MSC Cruises a inaugurat în această lună o nouă croazieră în Europa, efectuată cu cea mai nouă navă din portofoliu, MSC Seashore. Aceasta a plecat din portul Napoli (Italia), iar traseul programat este pe ruta Barcelona – Marsilia – Genoa – Messina – Valetta, cu revenire prin Barcelona, Marsilia și Genoa. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
Programul Litoralul pentru toți începe în 28 august – Cronica de Turism
Noi zboruri din București spre Londra și Milano – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău