Călătoriile turistice în Austria au fost interzise până în 13 decembrie – Cronica de Turism

1. Franța și Portugalia au intrat pe lista galbenă de risc epidemiologic publicată de autoritățile din România. Astfel, cetățenii români nevaccinați care revin în țară din aceste state trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru a evita carantina. În schimb, Thailanda, țară care și-a redeschis de curând granițele pentru turiști, a intrat acum în zona verde, după scăderea numărului de cazuri. (CNSCTB)

2. Austria a intrat într-un lockdown național ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. În urma acestei decizii, Austria nu mai primește turiști străini, indiferent de țara de proveniență și indiferent dacă aceștia sunt vaccinați sau nu. Măsura va rămâne în vigoare până cel târziu în 13 decembrie, însă data ar putea fi modificată în funcție de evoluția numărului de cazuri. (Austria.info)

3. Cehia a înăsprit condițiile de intrare în țară pentru cetățenii nevaccinați și care nu au trecut prin boală care provin din România. Aceștia trebuie să completeze un formular și să efectueze un test PCR înainte de sosirea în Cehia, în cazul în care călătoresc cu mijloace publice de transport (autobuz, tren sau avion). Testul PCR nu este necesar pentru persoanele care sosesc în Cehia cu mașini personale. (Prague Morning)

4. Slovacia a anunțat o serie de restricții naționale pentru persoanele nevaccinate, care vor afecta și sectorul turistic. Astfel, turiștii nevaccinați au posibilitatea de a intra în Slovacia conform reglementărilor actuale, însă nu au posibilitatea de a se caza la hoteluri. Măsura a intrat în vigoare în 22 noiembrie. (DW)

5. Cetățenii români nevaccinați care călătoresc în Norvegia sunt obligați să efectueze un test de Covid-19 la graniță și să intre în carantină. Perioada standard de carantină poate fi scurtată la 3 zile în cazul unui test negativ. Noutatea apare după ce Norvegia a înăsprit puternic condițiile de intrare în țară pentru cetățenii Uniunii Europene. (The Local)

6. Lituania a plasat toate țările Uniunii Europene pe lista roșie de risc epidemiologic. Astfel, cetățenii UE și, implicit, cetățenii români nevaccinați care vor să ajungă în Lituania trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen și să între 10 zile în carantină. (Schengen Visa Info)

7. Publicația Schengen Visa Info a prezentat un sumar al modului în care cetățenii europeni nevaccinați pot călători în Europa pe baza unui test negativ antigen în locul unui test PCR. Potrivit analizei, cele mai multe țări europene acceptă în continuare și testele antigen, însă acestea trebuie efectuate cu mai puțin timp înainte de sosire. (Schengen Visa Info)

8. Travelator propune turiștilor o vacanță în Tenerife cu 7 nopți de cazare pentru numai 159 de euro de persoană. Prețul este valabil pentru un zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 74 de euro de persoană și cazare în cameră dublă la Hotel Maga pentru 169 de euro (preț pentru două persoane). Prețurile sunt valabile pentru perioada 24-31 ianuarie 2021. (Travelator)

9. Operatorul aerian Blue Air a anunțat o nouă rută cu plecare din București, de data aceasta spre Dusseldorf (Germania). Ruta va fi operată de 5 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică, și va deveni operațională începând din 27 martie 2022, o dată cu startul sezonului de vară. Pe această rută zboară în prezent și operatorul low-cost Eurowings. (Boarding Pass)

10. Operatorul aerian low-cost Ryanair va opera două zboruri săptămânale pe ruta Suceava – Dublin începând din 27 martie 2022, iar acestea vor avea loc în zilele de joi și duminică. Ryanair operează deja zboruri de la Suceava spre destinații precum Bruxelles, Manchester, Milano, Roma, Veneția și Viena. (Airlines Travel)

Ți-ar mai putea plăcea
Cipru, Slovacia, Croația și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Turcia ar putea permite accesul turiștilor români fără test PCR negativ începând din iunie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău