Bode: Alianța la guvernare cu PSD este „cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică” – Cronica dimineții

1. România a deportat peste 2.600 de persoane în 2022, clasându-se la mijlocul clasamentului Eurostat. Franța este țara din UE care a efectuat cel mai mare număr de deportări, cu 14.240 de persoane în 2022, urmată de Germania cu 13.130 de persoane și Suedia cu 10.490 de persoane. (Economedia)

2. Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 14,14%, în primele șapte luni din 2023, până la 22.193, față de 19.443 în aceeași perioadă din 2022, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

3. Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că liberalii își doresc să să câştige alegerile. Cu toate acestea, consideră că o alianţă la guvernare cu PSD este „cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică”, în prezent cele două partide mari guvernând ”fără prea mari rupturi”. (Hotnews)

4. Alfred Stern, CEO-ul OMV, se va întâlni, luni, la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu. Vor lua parte la discuţii preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi vicepremierul Marian Neacşu (News.ro). OMV Petrom a acționat în judecată statul român la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC, reclamând anumite prevederi din legea offshore care îi impun limite în ceea ce privește modul în care poate dispune de producția de gaze naturale din Marea Neagră.

Din Cronica de Carte: Conform unui studiu britanic, mai mult de jumătate dintre copiii din Marea Britanie (respectiv 56% dintre copiii între 8 și 18 ani) nu citesc în timpul liber. Din cei 64.066 copii chestionați, doar 43% au spus că le place să citească în timpul liber, cu o scădere dramatică de 15% față de o cercetare similară din 2016. Din păcate, procentul este mult mai scăzut în rândul copiilor proveniți din familii nevoiașe. (The Guardian)

5. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, duminică seară, lansarea platformei „Linia Verde pentru Consulate”, menită să îi ajute pe românii din afara graniţelor care întâmpină probleme la consulatele României de pe teritoriul ţărilor în care locuiesc. (News.ro)

6. Taximetriștii gălățeni au anunțat trei zile consecutive de proteste, pentru eliminarea maşinilor Uber şi Bolt. Acțiunea de la Galați se vrea a fi o solidarizare cu campania la nivel național a taximetriștilor denumită „Protest pe patru roți – Eliminarea transportului alternativ”. (Link)

7. Jake Sullivan, consilierul pe securitate națională al președintelui Biden, și Wang Yi, ministrul chinez de Externe, s-au întâlnit în Malta, în acest weekend. (Politico)

8. Arabia Saudită a informat duminică administrația Biden că a suspendat toate discuțiile cu Israelul pentru normalizarea relațiilor dintre cele două țări. Saudiții ar fi invocat acțiunile guvernului extremist condus de Netanyahu, care împiedică normalizarea relațiilor cu palestinienii.  (JPost)

Din Cronica Sportivă: Carlos Sainz s-a impus pe circuitul Marina Bay, câştigând Marele Premiu al statului Singapore la Formula 1. El a fost urmat de Lando Norris (McLaren) şi Lewis Hamilton (Mercedes). Este primul podium al anului care nu include o maşină Red Bull.

9. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat Beijingului să pună la dispoziţia organizaţiei sale mai multe informaţii cu privire la originile COVID-19 şi a anunţat că OMS este gata să trimită o a doua echipă pe teren în China pentru a aduna probe. (Digi24)

10. Grupul internațional Onclusive, specializat în monitorizarea presei și în conceperea de reviste de presă, a anunțat că va renunța la peste 200 de angajați în decurs de câteva luni. Aceștia vor fi înlocuiți de inteligența artificială. Este primul plan de disponibilizare de o asemenea amploare cauzat de dezvoltarea inteligenței artificiale. (G4Media)

Fotografia dimineții – Liderul nord coreean Kim Jong Un s-a întâlnit, în timpul vizitei din Rusia, cu ministrul rus al Apărării:

Ți-ar mai putea plăcea
Barna: USR va fi partid de opoziție – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Al doilea caz de vindecare completă a virusului HIV
Un comentariu
  • LevSt.
    sept. 18,2023 la 2023-09-18T18:00:36+03:000000003630202309

    „… cu PSD, cea mai stabilasi…”___–___rezultatele incep a se vedea, scoaterea Romaniei de sub monitorizarea MCV, aparent un lucru bun, dar -in realitate- este „verde’ pentru jefuire si mai abitira, a tarii, sub obladuirea lui ihan si a asa-zisei justitii:”Cum a distrus Iohannis justiția. Pas cu pas
    (Sabina Fati-18/09/2023) pana si D-zeu( daca exista) a notat ca nu poate conduce omenirea decat prin Lege/legi, iar acolo unde Legea devine doar un moft ( si o bataie de joc pentru „cei inalti”), rezultatul se numeste Romania iohanista, adica o natie in dizolvare, tocmai datorita unei uriase coruptii si incompetente, la varf * si in ceace se numeste justitie…(* dar chiar dca situatia s-ar datora tembelismului aparent al lui iohan, totusi, acesta trebuie tinut responsabil la modul criminal, pentru ca a te incapatzana sa ramai in asa functie si sa sabotezi totul, se numeste sabotarea economiei nationale si inalta tradare de tara…)

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău