Boom Technology va prezenta astăzi un supersonic care va zbura de două ori mai rapid decât avioanele comerciale – Cronica de Tehnologie

1. Boom Technology va prezenta astăzi un avion supersonic care va zbura de două ori mai rapid decât avioanele comerciale din prezent. Cu un număr de locuri cuprins între 65 și 88, XB-1 va reduce timpul pentru o călătorie între New York și Londra la 3 ore și jumătate. Vestea mai puțin bună este că va intra în uz cel devreme în 2029. (Bloomberg)

2. “Google domină copios piața căutărilor online” – este una din concluziile raportului prezentat de către democrații din Comisia Camerei Reprezentanților Pentru Concurență, după 16 luni de investigații asupra celor 4 mari giganți din tehnologie. Raportul, care sugerează inclusiv măsuri pentru “spargerea” celor 4, arată că Google și-a favorizat intenționat și incorect propriile produse în defavoarea concurenței. (CNBC)

3. Facebook va bloca complet QAnon pe platformele sale. Vor fi șterse pagini și grupuri de Facebook precum și conturi de Instagram, indiferent dacă acestea incită sau nu direct la violență. (NBCNews)

4. 86% dintre adolescenții americani dețin un iPhone, conform unei cercetări făcute de Piper Sandler. Intenția de cumpărare în rândul acestora se află la 89%, ambele indicatoare fiind la cel mai înalt nivel din toate timpurile. (Philip Elmer-DeWitt)

5. iPhone 12 va fi lansat pe 13 octombrie, dată pentru care Apple a anunțat un nou eveniment, la mai puțin de o lună după cel în care a lansat câte două noi tablete și ceasuri. “Hi, Speed” este sloganul folosit de Apple pentru acest eveniment, un slogan care pare să facă trimitere la 5G și un nou chipset. (Profit.ro)

6. Curtea Europeană de Justiție a decis că statele Uniunii Europene nu-și pot supraveghea cetățenii în masă prin intermediul internetului și a dispozitivelor mobile, iar obligarea operatorilor de comunicații la transmiterea generală a informațiilor despre trafic și localizare contravine legislației europene. Există și o excepție, în cazul în care există o amenințare gravă la adresa securității naționale. (CNBC)

7. Google a rebranduit G Suite, care se numește acum Google Workspace și are un nou set de pictograme pentru aplicațiile componente. Cu aceeași ocazie, Google a anunțat și o serie de integrării ale instrumentelor disponibile. De exemplu, documentele vor putea fi editate cu Docs, Sheets sau Presentations direct în Chat. (Profit.ro)

8. Marea Britanie va interzice vânzarea derivatelor de criptomonede către utilizatorii din retail începând cu 6 ianuarie 2021. Autoritatea britanică spune că aceste produse nu sunt potrivite pentru oameni, care nu înțeleg prea bine această piață și pot pierde sume mari de bani. (The Block)

9. Facebook și Twitter au luat măsuri împotriva unei noi informații false răspândite pe rețele sociale de Donald Trump, proaspăt externat. Conform acestuia, COVID-19 este mai puțin letal decât gripa. Dacă Twitter a scăzut reach-ul postului și i-a adăugat un avertisment, Facebook l-a șters complet. Este a doua oară când Facebook a avut curaj să ia această măsură împotriva Președintelui. (News.ro)

10. Google a lansat Chrome 86, versiune care, dincolo de numeroase îmbunătățiri tehnice, vine cu câteva noutăți notabile pentru platformele mobile și macOS. Utilizatorii de Android și iOS vor fi avertizați când parolele au fost sparte și li se va oferi posibilitatea generării unor parole noi, mai puternice. Pe macOS Big Sur cea mai importantă noutate este suportul pentru codecul video VP9. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
YouTube a anuntat că a plătit peste $3 miliarde anul trecut industriei muzicale – Cronica de Tehnologie
Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău