OpenAI va permite abonaților ChatGPT Plus să creeze versiuni specializate de ChatGPT, fără a fi necesare cunoștințe de programare – Cronica de Tehnologie

1. OpenAI va permite abonaților ChatGPT Plus să creeze versiuni specializate de ChatGPT, fără a fi necesare cunoștințe de programare. Aceste „GPT-uri”, cum le numește compania, care promite că o parte din bani vor ajunge la creatori, vor fi disponibile în GPT Store. (Profit.ro)

2. WeWork și-a cerut insolvența în SUA și Canada și raportează datorii cuprinse între $10 miliarde și $50 de miliarde. Compania, evaluată la $47 de miliarde în 2019, anunța în august că „falimentul ar putea reprezenta o preocupare”. (FT)

3. OpenAI a anunțat că 100 de milioane de oameni folosesc ChatGPT săptămânal, iar printre clienți se numără 92% dintre companiile de Fortune 500. API-urile companiei sunt folosite acum de peste două milioane de programatori. (Profit.ro)

4. Amazon, Microsoft și Alphabet au cheltuit $42 de miliarde în Q3 pentru extinderea capacității cloud, necesară inclusiv soluțiilor de AI generativ. Cifra reprezintă o creștere de 10% QoQ și este cu aproape 20% mai mare decât în urmă cu doi ani. (FT)

5. Intel este principalul candidat pentru construirea unor facilități securizate de producție a cipurilor pentru armata Statelor Unite. Compania ar putea primi un contract de miliarde de dolari prin care să contribuie la dezvoltarea a ceea ce oficialii americani numesc o „enclavă sigură”, prin care să se reducă nevoia de cipuri importate din Taiwan. (WSJ)

6. MacBook Pro (2023) de 16 inch cu M3 Max oferă o performanță comparabilă sau chiar peste M1 Ultra în multe situații. În rest, rămân aceleași plusuri și minusuri ale laptopurilor Apple – ecranul, tastatura și touchpad-ul sunt excelente, dar memoria și spațiul de stocare sunt scumpe. (Ars Technica)

7. Apple nu va mai dezvolta un iMac de 27 de inch cu cipuri proprii. Compania va renunța la acest model și se va concentra pe cel de 24 de inch, sfătuind utilizatorii să ia în considerare un Studio Display cu Mac Studio sau Mac Mini. (The Verge)

8. Luni a început procesul dintre Epic și Google, care aduce în discuție „deschiderea” magazinului de aplicații pentru Android. În prima zi, cele două părți și-au prezentat pledoariile de deschidere și a fost înregistrată mărturia șefului Epic Games Store, Steve Allison. (FT)

9. Brokerii de date vând datele personale ale militarilor americani activi. Acestea sunt ieftine și ușor de găsit, informațiile a aproape 50.000 de militari costând puțin peste $10,000. (NBC News)

10. AI-ul de la WhatsApp afișează un copil care poartă o armă la căutările după „copil palestinian”. Prin contrast, căutările după „copil israelian” arată imagini mult mai pacifiste, cu copii care citesc sau joacă fotbal. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
App Store a generat venituri de peste $260 de miliarde pentru dezvoltatori – Cronica de Tehnologie
Forțată de sancțiuni, Rusia încearcă să renunțe la Windows în favoarea Linuxului – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău