Brașov, București și Sibiu, principalele destinații de toamnă pentru un city-break – Cronica de Turism

1. CFR SA a anunțat că nu vor mai exista rute feroviare directe între Cluj-Napoca și Oradea începând din 1 ianuarie 2024, pe parcursul lucrărilor de reabilitare la calea ferată. Trenurile vor circula pe un singur fir între Cluj Napoca și Aghireș (28 km), iar între Aghireș – Huedin (22 km) circulația va fi închisă complet și înlocuită cu mijloace auto. (Hotnews)

2. Compania aeriană low-cost Wizz Air va suspenda pe termen nelimitat zborurile de la București la Riyadh (Arabia Saudită) începând din luna octombrie. În plus, zborurile de la Cluj-Napoca spre Bari, Catania și Liverpool vor fi suspendate până în primăvara anului 2024. (Boarding Pass)

3. Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) propune introducerea unei taxe de un euro pentru persoanele care călătoresc în străinătate la achiziționarea unei vacanțe de la o agenție de turism. În plus, (FPTR) propune ca taxa să poată fi colectată și de platformele online precum Booking sau Airbnb. (Digi24)

4. Compania aeriană Wizz Air a anunțat că a plătit pasagerilor compensații în valoare totală de 100 de milioane de euro pentru zborurile anulate în această vară. Din această sumă, aproximativ 20 de milioane de euro au fost plătite pasagerilor din România. (Profit)

5. Braşov este destinația preferată de clienții agenției de turism Travelminit pentru un city break în această toamnă, cu 15% dintre rezervări. Pe locurile următoare se află București (13%), Sibiu (9%) și Cluj-Napoca (9%). Potrivit agenției, 45% dintre rezervările de city-break-uri pentru această toamnă sunt în orașe mari din România. Prețul mediu pe cameră în acest interval este de 270 lei pe noapte. (News.ro)

6. Wizz Air va introduce ruta București – Leipzig (Germania) începând din 4 iunie 2024. Noua rută va avea trei zboruri pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă. În prezent, nicio altă companie aeriană nu operează zboruri pe o astfel de rută. (Boarding Pass)

7. Autoritățile din Brașov au făcut primele demersuri pentru ca programul Aeroportului Brașov să fie extins de la 12 la 16 ore, pentru a oferi mai multă flexibilitate pentru companiile aeriene care doresc să ofere zboruri. Propunerea este agreată de ROMATSA, iar o serie de discuții suplimentare urmează să aibă loc la începutul acestei luni. (Airlines Travel)

8. Vizitele la Templul Condorului și la Templul Soarelui. părți ale citadelei incașe Machu Picchu din Peru, au fost suspendate pe termen nelimitat din cauza eroziunii care slăbește structurile din piatră. În plus, o decizie similară a fost luată și pentru Intihuatana, o structură din piatră sculptată cu valoare sacră pentru incași. (Profit)

9. Florența a interzis noile închirieri de locuințe pe termen scurt în centrul istoric al orașului pe platforme precum Bookig și Airbnb. Astfel, vor putea închiria în continuare pe termen scurt doar proprietarii care sunt deja prezenți pe platformele de închirieri. În plus, proprietarii care decid să treacă de la închirierea pe termen scurt în scop turistic la închirierea pe termen lung pentru locuitori vor fi scutiți de taxe timp de 3 ani. (News.ro)

10. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Tenerife pentru 233 de euro de persoană. Prețul include transport dus-întors cu Wizz Air pentru 110 euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Acogedor apartamento en San Miguel de Abona pentru 247 de euro. Prețurile sunt valabile în perioada 4-11 decembrie. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Vacanțele din Antalya se vor scumpi anul viitor cu 5% – 10% – Cronica de Turism
Programul Litoralul pentru toți începe în 28 august – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău