BRD Societe Generale, minus 47% la profit – Cronica de Business

1. Actorul Dwayne Johnson și fondul de investiții RedBird au cumpărat Campionatul de fotbal american XFL, care în aprilie a intrat în incapacitate de plată. (Profit.ro)

2. Asigurătorul American International Group (AIG) a înregistrat o scădere de 56% a profitului ajustat în al doilea trimestru, în parte din cauza pierderilor determinate de efectele Covid-19. (Reuters)

3. Grupul BRD Societe Generale a raportat o scădere cu 47% a profitului, la 415 milioane de lei în primele 6 luni din 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019, pe fondul scăderii veniturilor operaționale și mai ales al creșterii provizioanelor de risc, în contextul pandemiei Covid-19. (Profit.ro)

4. Grupul bancar francez Societé Generale, proprietarul BRD, a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, în valoare de €1,26 miliarde. Cifra de afaceri a instituției financiare a scăzut cu 15,7% în aceeași perioadă, până la valoarea de €5,3 miliarde. (Financial Times)

5. Producătorul de automobile de lux Ferrari a înregistrat o scădere de 60% a profitului în al doilea trimestru, pe fondul actualei crize. (Reuters)

6. Grupul Siemens Healthineers va achiziționa Varian Medical Systems, producător de software și hardware pentru tratamentul cancerului, într-o tranzacție derulată la o evaluare de $16,4 miliarde. (Financial Times)

7. Producătorul de pesticide Monsanto a avut afaceri de 560 milioane lei în 2019 în România, cifra reprezentând un avans de 17%. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
easyJet, prima pierdere anuală din istorie – Cronica de Business
Companiile de technologie din Europa Centrală și de Est sunt evaluate la €186 miliarde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău