Meta/Facebook a ieșit din top 10 cele mai valoroase companii din lume – Cronica de Business

1. Indicele Dow Jones Industrial al bursei americane a suferit cea mai mare scădere de la începutul acestui an. Toți cei trei indici au închis sesiunea pe minus. Dow Jones a scăzut cu 1,8%, S&P 500 cu 2,1%, iar Nasdaq cu 2,9%. (WSJ)

2. FSB, organismul financiar global de supraveghere, a avertizat că activele digitale ar putea amenința în curând stabilitatea financiară, pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai interconectate cu sistemul financiar.(Bloomberg)

3. Dobânda pentru creditele ipotecare din SUA a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 3 ani. Dobânda medie pentru un credit ipotecar pe 30 de ani a ajuns la 3.92%, de la 3,69% cât era săptămâna trecută. Este cel mai ridicat nivel din mai 2019. (WSJ)

4. Amazon a ajuns la un acord cu Visa și va accepta cardurile emise de aceștia la nivel global. Utilizatorii din Singapore și Australia nu vor mai fi taxați suplimentarea la plata cu carduri Visa. (Bloomberg)

5. Meta/Facebook a ieșit din top 10 cele mai valoroase companii din lume, după capitalizarea pe bursă. Compania a ajuns, după sesiunea de joi, la o valoare de $565 de miliarde, fiind depășită de Tencent. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii: ANAF sau altă instituție competență urmează să analizeze situația firmei înainte de a iniția sesizarea penală în cazul contribuabililor care nu pot achita impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă nici după termenul de 60 de zile de la scadență din cauza lipsei temporare de fonduri. (Profit.ro)

6. Institutional Shareholder Services le-a spus clienților săi, într-o scrisoare, că există „o preocupare semnificativă” în ceea ce privește bonusul total primit de Tim Cook, CEO-ul Apple, anul trecut. Ultima oară când ISS a fost în opoziție față de Apple a fost în 2015. Cook a primit anul trecut acțiuni în valoare de $82 de milioane, un bonus în numerar de $12 milioane și un salariu de $3 milioane. Pachetul a mai inclus $630.630 în servicii de securitate personală și $712.488 pentru utilizarea în scopuri personale ale unui jet privat. ISS consideră că totalul pachetului, de $98,7 milioane, „a depășit semnificativ bonusul acordat de alte companii similare”. (FT)

7. Air France-KLM intenţionează să atragă până la 4 miliarde de euro pentru a rambursa fondurile de stat primite din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat joi compania aeriană. Acțiunile companiei au scăzut cu 4% după acest anunț. (News.ro)

8. Mercedes oprește definitiv producția modelelor entry-level, respectiv sedanul A Class și compacta B Class, din cauza lipsei de profitabilitate. Alte modele ar putea să dispară din gamă, pentru a face loc celor mai scumpe și electrificate. Audi a decis o măsură similară. (Profit.ro)

9. Site-urile de comerţ electronic ale grupurilor chineze Tencent şi Alibaba au fost incluse de SUA pe o listă de companii care facilitează vânzarea produselor contrafăcute. (News.ro)

10. Peste 1.000 de mașini Porsche și Lamborghini se numără printre cele aproximativ 4.000 de vehicule rămase pe o navă de marfă care arde și se află în derivă. Felicity Ace, sub pavilion Panama, care transporta mașini ale Grupului Volkswagen a luat foc în apropierea insulelor Azore din Oceanul Atlantic, miercuri după-amiază. Cei 22 de membri ai echipajului navei au fost evacuați cu succes. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Ericsson planifică o fabrică de dispozitive 5G de mari dimensiuni în România – Cronica de Business
Elon Musk l-a depășit pe Bernard Arnault în topul celor mai bogați oameni din lume – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău