Britanicii pun Huawei la colț – Cronica de business

1. Fondul de investiții Arcona Property Fund, care administrează proprietăți evaluate la peste €100 milioane în Europa Centrală și de Est, se așteaptă să definitiveze, în următoarele două luni, achiziția a două clădiri de birouri din București, într-o tranzacție cu fondul cipriot Secure Property Development & Investment, ai cărui acționari preiau o parte din Arcona. (Profit.ro)

2. SoftBank ia în calcul vânzarea parțială sau totală a participației pe care o deține în designerul de chip-uri Arm Holdings. Mișcarea s-ar putea face fie printr-o vânzare privată, fie prin listarea companiei. (Bloomberg)

3. Compania indiană de e-commerce Flipkart a atras investiții în valoare de $1,2 miliarde, la o evaluare de $24,9 miliarde, într-o rundă condusă de acționarul majoritar, Walmart. (Reuters)

4. Regantul Unit va exclude din reţeaua sa 5G orice echipament produs de către gigantul chinez Huawei, din cauza unui risc la adresa securităţii ţării, o însăprire a poziţiei care riscă să sporească tensiunile cu Beijingul. (News.ro) 5. Huawei a înregistrat o creștere de 13,1% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului 2020 vs perioada similară a anului trecut, în ciuda pandemiei și a sancțiunilor. (TechCrunch)

6. Platforma de tranzacționare de acțiuni Robinhood a atras încă $320 milioane de la investitori, la o evaluare de $8,6 miliarde. (Fortune)

7. Compania aeriană Virgin Atlantic a ajuns la o înțelegere cu acționarii și creditorii cu privire la un „colac de salvare” în valoare de £1,2 miliarde, ceea ce înseamnă că firma fondată de omul de afaceri Richard Branson nu va mai avea nevoie de bani de la guvernul britanic pentru a supraviețui. (Reuters)

8. În România au fost produse 35.121 autoturisme în luna iunie, o scădere de 19% față de iunie 2019, când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Două IPO-uri gigant anunțate astăzi – Cronica de Business
Productivitatea muncii în trimestrul 3, în SUA, a scăzut cu 5,2% – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău