Primul fond de investiții din Germania pentru startup-uri fondate de femei – Cronica de Business

1. Președintele Biden urmează să-l numească pe președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, pentru un al doilea mandat la conducerea băncii centrale. Euro a scăzut în raport cu dolarul american după acest anunț, scăderea de la începutul anului fiind de 8%. (WSJ)

2. Situația tensionată de pe piața gazelor va continua cel puțin până în primăvara anului viitor, cea mai importantă companie producătoare de gaze din România, Romgaz, așteptându-se la o majorare a prețurilor gazelor pe bursa locală și pe cele internaționale în trimestrul al patrulea al acestui an și în primul trimestru al anului viitor. (Profit.ro)

3. Inflația în Germania se apropie de 6% a avertizat Bundesbank. Parte din creșterea inflației este datorată unor factori temporari însă banca centrală avertizează ca o inflația de peste 3% va rămâne pe termen lung. (Link)

4. Preţul de referinţă european pentru certificatele de carbon a atins luni un nivel record de peste 71 de euro ($79,79) pe tonă, deşi îngrijorările legate de noile restricţii impuse de guverne din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Europa ar putea limita avansul. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Sprijinul nu foarte generos al Guvernului pentru mediul de afaceri a împins România în jos într-un clasament global care analizează susținerea directî de la buget, prin măsuri fiscale, acordată de state la nivel global. Chiar dacă a coborât de pe 107 (iunie) pe 111 (octombrie) în rândul țărilor pentru care FMI colectează date (192), România este în prezent într-o poziție mai bună comparativ cu minimul înregistrat de la debutul pandemiei, un loc 129 în martie 2021. De menționat însă că Ungaria ocupă locul 24, la concurență cu economiile europene puternice. (Profit.ro)

5. Ericsson a acceptat luni să cumpere firma de comunicații în cloud Vonage într-o tranzacție de $6,2 miliarde, cash. (Reuters)

6. Vânzările de case de lux din Manhattan au avut cea mai bună săptămână din an. Săptămâna trecută au fost semnate 67 de contracte pentru proprietăți cu prețuri de minim $4 milioane. Valoarea în dolari a acestor tranzacții a totalizat $613,7 milioane, cea mai mare sumă pentru o săptămână, din 2006 până în prezent. (Bloomberg)

7. Casele care vor fi construite în Anglia trebuie să aibă puncte de încărcare pentru vehicule electrice. (CNBC)

8. Acțiunile producătorului de vehicule electrice Rivian au scăzut cu până la 17% după ce compania a anunțat că nu va lucra cu Ford pentru dezvoltarea mașinilor electrice. (CNN)

9. Auxxo, primul fond de investiții din Germania care va investi doar în startup-uri fondate de femei a fost lansat ieri. Două dintre cele mai cunoscute investitoare de tip angel din Germania, Gesa Miczaika și Bettine Schmitz, sunt în spatele acestui fond de $15 milioane. (Link)

10. Omul de afaceri Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, vinde către retailerul german Kaufland o parte din terenul fostei platforme industriale UTREC Chitila, unde funcționează depozite și diviziile grupului Rădăcini de utilaje și autovehicule second hand, iar pe restul terenului va ridica un parc de retail adiacent hipermarketului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Slack valorează $17 miliarde și Neogen se extinde – Cronica de Business
Asos ar putea prelua Topshop – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău