Brokerii de date din SUA vând baze de date pentru targetarea femeilor gravide și a persoanelor care caută produse de maternitate – Cronica de Tehnologie

1. Moderatorii conținutului TikTok pentru Africa se plâng că sunt tratați ca niște roboți și plătiți prost. Aceștia spun că, pentru $3 pe oră, trebuie să analizeze filmări dramatice, inclusiv sinucideri și cruzimi față de animale. AI-ul nu este o soluție pentru moderarea conținutului aici, deoarece abilitățile sale sunt foarte slabe în alte limbi decât Engleza. (Business Insider)

2. Brokerii de date din SUA vând baze de date pentru targetarea femeilor gravide și a persoanelor care caută produse de maternitate. Cel puțin 32 de astfel de companii au scos la vânzare baze date cu aproximativ 2,9 miliarde de profiluri de persoane care se încadrează în categoriile menționate. Acestea devin și mai vulnerabile după anularea dreptului la avort. (Gizmodo)

3. 11 persoane care au ajutat la finanțarea și funcționarea companiei Forsage au fost acuzate oficial de derularea unei scheme crypto-piramidale. Aceștia au păcălit investitori din toată lumea să le dea peste $300 de milioane. (Gizmodo)

4. Apple Pay ar putea funcționa în curând și în alte browsere de iPhone, pe lângă Safari. Indicii ale faptului că Apple lucrează la suportul pentru Firefox, Edge și Chrome au fost descoperite în cea mai recentă versiune beta de iOS 16. (The Verge)

5. Sistemul de transplanturi al SUA folosește un software vechi, care se blochează frecvent ore în șir și nu a fost niciodată verificat pe partea de securitate. De acesta depinde viața celor peste 100.000 de americani care așteaptă să primească un organ pentru transplant. (Washington Post)

6. India a câștigat în jur de $19 miliarde din scoaterea la vânzare a spectrului de frecvențe, inclusiv cele 5G. Cei mai mulți bani au venit de la Reliance Jio, Bharti Airtel și Vodafone. Reliance Jio a cheltuit peste $11 miliarde pe 24.740 de megaherți. (Bloomberg)

7. Bolt Mobility, startup înființat de Usain Bolt, a dispărut pur și simplu de pe piață în cel puțin șase orașe americane, după ce a obținut finanțări de peste $40 de milioane. În mai multe orașe, dispariția a fost bruscă, fiind lăsate în urmă echipamente abandonate și e-mail-uri fără răspuns. (TechCrunch)

8. După aproape șase luni de la invazie, Rusia a început să aibă avantaj în războiul electronic din Ucraina, un efect la care analiștii se așteptau să se producă încă de la începutul conflictului. Acest lucru a fost observat în special în estul Ucrainei, unde distanțele mai mici facilitează mutarea echipamentelor specializate mai aproape de linia frontului. (The Verge)

9. Un judecător a decis că NYPD are obligația de a furniza informații despre monitorizarea protestatarilor BLM, ca răspuns la cererile mai multor organizații, inclusiv Amnesty International, la care departamentul de poliție a refuzat să dea curs până acum. NYPD trebuie să ofere acces la peste 2.700 de email-uri și alte documente despre folosirea recunoașterii faciale și a altor tehnici de supraveghere la care a apelat în cazul protestelor din vara lui 2020. (Engadget)

10. ByteDance a înregistrat brandul TikTok Music, care ar putea să desemneze un viitor serviciu de streaming muzical sub umbrela platformei sociale cu același nume. Brevetul descrie un serviciu de streaming audio și video, cu facilități de redare, partajare și download, care ar urma să ofere și funcții de socializare. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Waymo își lansează public serviciul de ride-hailing fără șofer – Cronica de Tehnologie
Vladimir Putin a semnat o lege prin care în Rusia sunt interzise plățile cu criptomonede – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău