Microsoft: Sam Altman și Brockman, recent plecați de la OpenAi, vor conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI – Cronica de Tehnologie

1. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, anunță că CEO-ul destituit al OpenAI, Sam Altman, și președintele CA demisionar, Greg Brockman, se vor alătura Microsoft, pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI. (Profit.ro)

2. Publicația științifică Nature a retras o controversată lucrare în care o echipă de cercetători americani pretindea că a creat un material supraconductor la temperatura camerei. Retragerea lucrării a survenit după ce alte echipe de cercetători nu au putut ajunge la aceleași rezultate. (SCMP)

3. Șeful Cruise, Kyle Vogt, și-a dat demisia, la câteva săptămâni după ce compania a pierdut licența pentru a opera în California. Cruise nu a anunțat un nou CEO, dar a spus că Mo Elshenawy, în prezent vicepreședinte, va servi ca președinte și director tehnologic. (Bloomberg)

4. Mii de programatori si ingineri, deținători ai vizelor H-1B, s-au mutat din SUA în Canada, din cauza incertitudinilor și concedierilor făcute de companiile americane de tehnologie. Aceștia au fost vizați de un program special lansat de Canada, care a permis unui număr de până la 10.000 de deținători ai vizelor să aplice pentru un permis de muncă pe trei ani. (CNBC)

5. Microsoft, care investește mai multe miliarde de dolari în OpenAI, a fost luată prin surprindere de demiterea lui Sam Altman. Vestea a fost aflată cu doar câteva minute înainte ca aceasta să ajungă în presă. (Axios)

6. Google va începe, în prima partea a anului viitor, să testeze renunțarea la cookie-urile terțe din Chrome. În prima fază, 1% din utilizatori vor fi incluși în test, cu o extindere programată pentru al treilea trimestru. (Profit.ro)

7. Franța, Germania și Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui reglementată  inteligența artificială. Cele trei țări susțin „autoreglementarea obligatorie prin coduri de conduită” pentru modelele fundamentale de AI. (Reuters)

8. Disney+ Hotstar a doborât, din nou, recordul de telespectatori în India. Finala Campionatului Mondial de cricket, dintre India și Australia, a adus 59 de milioane de urmăritori pentru serviciul de streaming. (TechCrunch)

9. Amazon urmează să renunțe la câteva sute de posturi din cadrul diviziei care se ocupă de asistentul digital Alexa. Disponibilizările vin în contextul în care compania mută focusul pe AI generativ. (GeekWire)

10. Italia investighează dacă Meta a oferit sau nu informații suficiente pentru marcarea corespunzătoare a postărilor care promovează branduri. Autoritatea locală susține și că Meta nu verifică autenticitatea interacțiunilor de pe Instagram, pentru a combate aprecierile și urmăritorii falși ai influencerilor. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat iOS 15 – Cronica de Tehnologie
Waymo extinde testele serviciului de transport cu mașini autonome – Cronica de Tehnologie