BVB așteaptă un profit de 10,59 milioane lei în acest an – Cronica de Business

1. Vânzările grupului farmaceutic sloven KRKA în România, cea mai importantă piață pentru companie în Europa de Sud-Est, au crescut cu 3% în 2020, la €58,1 milioane. (Profit.ro)

2. Bursa de Valori Bucureşti estimează pentru acest an un profit net de 10,59 milioane lei, în creştere cu 16% faţă de un rezultat pozitiv de 9,12 milioane lei anul trecut, şi venituri operaţionale de 30,62 milioane lei, în urcare cu 15%. De asemenea, valoarea tranzacţiilor pe Piaţa Reglementată de acţiuni este estimată pentru 2021 la 14,31 miliarde lei, în creştere cu aproximativ 17% comparativ cu anul precedent. (News.ro)

3. Dott, un startup-up european de ridesharing de scutere, a atras investiții în valoare de $85 milioane. Compania este activă în Franța, Italia, Belgia, Germania și Polonia. (Tech Crunch)

4. Zoom, platforma video de întâlniri online, are în plan investiții în valoare totală de $100 milioane în startup-uri care pot să ofere produse complementare celor ale companiei și care o pot ajută să își lărgească portofoliul de servicii. (Financial Times)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Gigantul chinez din domeniul tehnologiei Tencent s-a angajat să investească $7,68 miliarde în iniţiative de mediu şi sociale, anunţ care survine pe fondul unei atenţii intense acordate de autorităţile de reglementare din China unor companii mari din sectorul internetului. (News.ro)

6. Compania de tehnologie IBM a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,9% mai mare în primul trimestru versus perioada similară din 2020, după ce ultimul trimestru al anului trecut văzuse o scădere de 6%. Rezultatul semnalează o revenire a cererii, conform companiei. (CNBC)

7. Meituan, a treia cea mai mare companie din online-ul chinez, a atras investiții în valoare de $9,98 miliarde, fonduri pe care le va folosi în lupta împotriva gigantului Alibaba în zone precum livrările de alimente. (Bloomberg)

8. Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, a încheiat 2020 cu un volum de 134,5 milioane lei al primelor brute subscrise, în creștere cu 13%, față de 2019. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Profitul SocGen: scădere la nivel global, creștere în România – Cronica de Business
EBay își vinde divizia de ticketing – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău