Vânzările auto din Marea Britanie, cea mai proastă lună de după 1946 – Cronica de business

1. Grupul Microsoft va investi $1 miliard în Polonia, în conformitate cu un plan care prevede că Microsoft se va implica în construcția unui centru de date care va oferi servicii de tip cloud pentru companiile și instituțiile guvernamentale din Polonia. (Profit.ro)

2. Compania aeriană Virgin Atlantic va tăia peste 3.000 de joburi, adică o treime din totalul forței de muncă, pentru a supraviețui efectelor crizei. (Reuters)

3. Vânzările auto din Marea Britanie au înregistrat cea mai proastă lună de după 1946, în contextul în care au scăzut cu 97% în aprilie. (Financial Times)

4. Iulia Ionescu, de formaţie medic, este noul country lead al companiei farmaceutice Sanofi Romania şi Moldova şi îl înlocuieşte în funcţie pe Pascal Robin, care va ocupa o nouă poziţie de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi. (News.ro)

5. Alexion Pharmaceuticals a ajuns la o înțelegere pentru preluarea companiei Portola Pharmaceuticals. Tranzacția va avea o valoare de circa $14 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Afacerile cu telefoane mobile second hand, recondiționate prind viteză la nivel internațional, iar acum un site francez – Back Market – pe care se vând gadget-uri la mâna a doua a primit o rundă de finanțare de $120 milioane. (StartUp Cafe)

7. Profitul Skoda Auto, care face parte din grupul Volkswagen, a scăzut cu 25% în primul trimestru din 2020, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

8. Și Airbnb va renunța la 1.900 de angajați, adică un sfert din total, din cauza pandemiei de coronavirus. (Reuters)

9. Aplicația de investiții Robinhood a atras investiții în valoare de $280 milioane, la o evaluare de $8,3 miliarde. Fondurile vor fi utilizate pentru a se extinde la nivel global. (Fortune)

Ți-ar mai putea plăcea
AB InBev profit în scădere din cauza coronavirusului – Cronica de Business
737 Max aduce pierderi de $1,4 miliarde pentru GE – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău