Tesla va lansa un update major pentru software-ul de navigare autonomă de pe automobilele sale în următoarele două luni – Cronica de Tehnologie

1. Tesla va lansa un update major pentru software-ul de navigare autonomă de pe automobilele sale în următoarele două luni, anunță Elon Musk. Update-ul va rezolva și o problema cu frânarea, care este uneori activată eronat la trecerea pe sub poduri. (Reuters)

2. Un nou model de implant neuronal se dovedește foarte eficient, permițând persoanelor cu probleme locomotorii să scrie la un calculator cu o viteză de 90 de caractere pe minut și o acuratețe de 99%, prin simpla imaginare a scrisului. Sistemul folosește aproximativ 200 de electrozi, care sunt conectați la cortexul premotor al creierului. (ArsTechnica)

3. Tesla anunță că nu mai acceptă Bitcoin pentru achizițiile de mașini, după doar 49 de zile de când a lansat această opțiune. Renunțarea la Bitcoin se face din motive de mediu, iar compania va căuta o alternativă “mai verde”. (The Verge)

4. 68% dintre agențiile de publicitate din SUA spun, în cadrul unui sondaj, că vor apela la influenceri pentru promovări de produse pe TikTok. Față de aceeași perioadă a anului trecut, procentul este mai mare cu 16%. Același procent scade în cazul Facebook și Instagram, de la 97% în urmă cu an, la 93%. (The Information)

5. Amazon are câștig de cauză la apelul împotriva unei decizii a Comisiei Europene, prin care trebuia să plătească taxe retroactive în valoare de €250 de milioane. La fel ca în cazul similar în care a fost implicată Apple, decizia are bază lipsa dovezilor care să arate că Amazon a beneficiat de o facilitate fiscală ilegală. (News.ro)

6. Un moderator Facebook, contractat printr-un operator terț, a vorbit în fața Parlamentului Irlandez despre ceea ce înseamnă să moderezi conținut violet pentru platforma socială. Acesta aduce în discuție implicațiile mentale și faptul că nu are aceleași beneficii ca angajații companiei. (BBC)

7. Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, își retrage aplicația pentru obținerea licenței de plată în Elveția. În schimb, Diem își va muta operațiunile în SUA, unde va colabora cu banca Silvergate, pentru a emite un stablecoin bazat pe dolar. (CNBC)

8. Tocmai anunțat de Asus, ZenFone 8 ($599-$799) este un flagship care punctează la capitolele performanță și construcție, iar neajunsurile sunt minore: autonomie medie, lipsa unei camere tele și doar doi ani de update-uri. (The Verge)

9. Infractorii cibernetici cumpără reclame în paginile motoarelor de căutare pentru a promova site-uri care fac phishing, avertizează FBI. De multe ori, sunt reproduse identitățile băncilor, pentru a obține datele conturilor de banking și a retrage bani. (The Record)

10. Standardul WiFi și dispozitivele cu funcții wireless vândute în ultimii 24 de ani suferă de mai multe vulnerabilități, care permit atacatorilor să ruleze cod malițios pe acestea, fie ele PC-uri ori smartphone-uri. Unele din probleme se regăsesc chiar în standardul creat de WiFi Alliance, în vreme ce altele au fost descoperite în implementările producătorilor. (The Record)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp testează o funcție de screen sharing, deja disponibilă unui mic număr de utilizatori ai aplicației de Android – Cronica de Tehnologie
Google Brain și DeepMind lucrează împreună la un software care să concureze cu GPT 4 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău