California: Părinții ar putea da în judecată platformele sociale dacă cei mici devin dependenți de acestea – Cronica de Tehnologie

1. Windows primește suport pentru NPU-uri, cipuri dedicate special sarcinilor de inteligență artificială, precum învățarea mecanică. În același scop, Microsoft a prezentat o platformă bazată pe chipset-ul Snapdragon, care folosește Neural Processing SDK for Windows pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze proiecte de AI. (TechCrunch)

2. Părinții ar putea da în judecată platformele sociale pentru sume de până la $25,000, dacă cei mici devin dependenți de acestea, conform unui proiect de lege al statului California. Dacă proiectul va fi adoptat, părinții se vor putea îndrepta împotriva companiilor cu venituri de peste $100 de milioane pe an. (AP)

3. 42 de parlamentari democrați cer Google să nu mai colecteze date care ar putea fi folosite pentru identificarea femeilor care vor să facă avort. Asta în contextul în care se așteaptă o decizie a Curții Supreme care va anula dreptul federal la avort. (CNBC)

4. Dezvoltatorii vor putea crea widget-uri pentru Windows 11, care, din câte se pare, vor funcționa într-un mod similar celor de Android și iOS. Acestea vor putea însoți aplicațiile web sau win32 pentru a livra informațiile direct pe desktop și a facilita accesul rapid la aplicațiile asociate. (News.ro)

5. Microsoft a anunțat două noi instrumente pentru dezvoltatori. Primul este Power Pages, care facilitează crearea site-urilor web fără cunoștințe avansate de cod. Al doilea este Power Apps Express Design, un instrument care poate crea aplicații funcționale plecând de la un design, inclusiv desenat de mână, dintr-o imagine. (XDA)

6. Google a creat un generator de imagini pe bază de text, pe care-l numește Imagen. Folosind tehnici text-to-image, sunt generate imagini de 64×64 pixeli, care, apoi, sunt mărite prin completarea cu detalii relevante până la 1024×1024 de pixeli. Google nu a făcut o prezentare publică și nici nu a lansat codul de la Imagen, ci doar a prezentat un set de imagini care arată foarte bine. (TechCrunch)

7. Waze oferă, în sfârșit, suport pentru Apple Music, care poate fi controlat direct din aplicația de navigare auto, de unde pot fi accesate inclusiv playlist-urile recomandate. Suportul pentru Apple Music vine la 5 ani de când aplicația deținută de Google merge cu Spotify. (Profit.ro)

8. Google a anunțat câteva noutăți pentru Street View, cu ocazia aniversării a 15 ani de existență pentru această facilitate. Alături de cele mai recente imagini panoramice de la nivelul străzii, utilizatorii vor putea accesa și versiuni mai vechi, începând cu anul 2007. Totodată, Google va folosi de anul viitor o nouă cameră, care va realiza imagini de o calitate mai bună și este mai mică și mai ușoară, putând fi montată și pe mașini obișnuite. (Profit.ro)

9. Walmart extinde livrările cu dronele, pe care le face în parteneriat cu DroneUp. Vor putea fi livrate colete, astfel, la 4 milioane de gospodării din Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah și Virginia. Până la finele anului, Walmart va opera livrări cu drone din 37 de magazine. (CNBC)

10. Clearview AI oferă un nou instrument de recunoaștere facială pentru companii, ce folosește date colectate cu permisiunea subiecților. Vaale, o companie care a înlocuit Rekognition (de la Amazon) cu serviciul oferit Clearview AI, spune că a redus cheltuielile cu aproximativ 20% și a câștigat la capitolul acuratețe și viteză. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Tencent spune că va folosi recunoașterea facială pentru a împiedica minorii să se joace noaptea pe dispozitivele mobile – Cronica de Tehnologie
Avast a vândut istoricul de navigare al utilizatorilor săi către diverse companii – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău