Google a plătit $93 de milioane pentru a scăpa de un proces privind modul în care a realizat localizarea – Cronica de Tehnologie

1. Studenții de la Universitatea Tehnică din München au creat o mașină electrică, care a doborât recordul pentru cea mai lungă distanță acoperită, ajungând la 2.574 km. muc22, cum se numește mașina, are o capacitate de 15,5 kWh, fiind de 25 de ori mai eficientă decât orice mașină electrică de pe piață. (ArsTechnica)

2. Huawei susține că cipurile create în China trebuie folosite, chiar dacă acestea sunt inferioare celor dezvoltate de companiile americane. Dacă nu sunt folosite, diferențele de performanță nu vor dispărea niciodată, spune președintele companiei, Xu Zhijun. (Tom’s Hardware)

3. Un mic număr de companii au primit acces la Gemini, noul model lingvistic la care lucrează Google. Gigantul american pare să se apropie de lansarea și integrarea acestuia în celelalte produse ale companiei. Gemini este așteptat să rivalizeze cu GPT-4. (The Information)

4. De când a fost achiziționată de Elon Musk, X (fostă Twitter) a predat mai multe date anchetatorilor germani. Înainte să fie cumpărată de Musk, platforma încerca să se opună în cazurile în care considera că este afectat dreptul la liberă exprimare al utilizatorilor. (Washington Post)

5. Google a plătit $93 de milioane pentru a scăpa de un proces în care a fost acuzat de înșelarea utilizatorilor privind modul în care realizează localizarea. Procurorii au susținut că gigantul american își urmărea utilizatorii și după ce aceștia dezactivau opțiunea „Location History”. Acordul obligă compania să fie mai transparentă cu privire la aceste practici. (Profit.ro)

6. După șase luni de întrerupere, Statele Unite și ByteDance au reînceput negocierile legate de funcționarea TikTok. Negocierile sunt reluate pe fondul scăderii presiunilor politice asupra platformei chineze, în contextul apropierii alegerilor de anul viitor. (Washington Post)

7. TikTok a fost amendată cu €345 de milioane în Europa, pentru încălcarea a opt norme GDPR legate de gestionarea informațiilor generate de copii. Platforma are la dispoziție trei luni pentru a se conforma legislației comunitare, anunță Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor. (Profit.ro)

8. Grupul de hackeri Lazarus a furat aproape $240 de milioane în ultimele 104 zile, perioadă în care a atacat patru platforme crypto: Atomic Wallet, CoinsPaid, Alphapo și Stake.com. Hackerii nord coreeni și-au intensificat activitatea în ultima vreme și par să se concentreze acum pe serviciile centralizate. (Elliptic)

9. Apple va lansa un update de software pentru iPhone 12 în Franța, pentru a rezolva chestiunea radiațiilor crescute. Compania neagă în continuare concluziile autorităților franceze, susținând că smartphone-ul a fost certificat de mai multe comisii internaționale de specialitate. (Profit.ro)

10. Microsoft a publicat în cadrul portalului MSN o știre despre baschetbalistul american Brandon Hunter, recent decedat. În materialul care pare generat de AI, baschetbalistul este numit „inutil”. MSN a renunțat la jurnaliști în 2020, iar de atunci a publicat un mare număr de materiale dubioase, cu fapte inventate și formulări nepotrivite. (Futurism)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a făcut publice, dintr-o eroare, specificațiile tehnice pentru procesoarele din a 13-a generație – Cronica de Tehnologie
NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău