Calitatea conținutului Netflix a început să revină la normal în Europa – Cronica de Tehnologie

1. General Atlantic cumpără 1,34% din acțiunile Jio Platforms cu $870 milioane. Firma de capital privat se alătură altor companii americane ce au investit recent în operatorul telecom din India, printre care Facebook, Silver Lake și Vista Equity Partners. Jio Platforms are acum o valoare de piață de $65 miliarde. (TechCrunch)

2. Statele Unite au înăsprit embargoul impus Huawei, interzicând acum tuturor companiilor care folosesc tehnologii americane să mai facă afaceri cu compania chineză fără o licență specială. Până acum, embargoul privea doar companiile americane care aveau legături cu Huawei. China a amenințat la rândul ei că va lua măsuri similare împotriva companiilor americane. (News.ro)

3. Calitatea conținutului Netflix a început să revină la normal în Europa, după ce în urmă cu mai bine de o lună a fost limitat bitrate-ul pentru a scădea traficul făcut de streaming-ul video. Filmele și seriale UHD, care în mod normal mergeau cu 15Mbps, au fost limitate în această perioadă la 7,62 Mbps. (Profit.ro)

4. Mozilla lansează un incubator pentru startup-uri care își propune să susțină dezvoltarea unor “produse și servicii de internet care oferă controlul utilizatorilor”. În prima fază, pentru startup-urile early-stage, sunt disponibili $75.000. (TechCrunch)

5. Mai multe supercomputere din Europa au fost atacate de hackeri în ultima săptămână. Investigațiile arată că la baza atacurilor stă un singur grup de hackeri, care a obținut și folosit date de autentificare prin SSH pentru a instala malware care minează monede virtuale. (ZDNet)

6. Google a fost dat în judecată pentru nerespectarea legislației GDPR. Nonprofitul Noyb, care a intentat procesul în numele unui cetățean austriac, susține că ID-ul de advertising pe care Google îl creează pentru utilizatorii de Android nu are acordul acestora. Google se apără spunând că utilizatorii nu pot fi identificați pe baza ID-ului. (The Register)

7. Pentagonul se opune acordării licenței pentru Ligado, o companie de comunicații prin satelit care vrea să ofere servicii 5G pentru device-uri IoT dezvoltate pentru industrie, agricultură și transport. Oficialii de la Pentagon spun că rețeaua Ligado va crea interferențe cu semnalul GPS, deoarece spectrul pe care-l va folosi este prea aproape de cel pe care emite Sistemul Global de Poziționare. (Cnet)

8. Serviciul Secret al Statelor Unite avertizează cu privire la atacuri ale unui grup infracțional nigerian asupra programelor de asigurare a șomajului de stat, care ar putea să sustragă sute de milioane de dolari folosind datele de identificare ale cetățenilor americani. (Krebs on Security)

9. Ubisoft a dat în judecată Apple și Google pentru vânzarea unei clone de Rainbow Six: Siege, un joc numit Area F2, dezvoltat de Alibaba. (Bloomberg)

10. Algoritmul Instagram favorizează dezinformările răspândite de antivaccinişti, care sunt vizibile în paginile de căutare ale aplicației. Problema pare să fi escaladat odată cu pandemia COVID-19. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Platformele de socializare online nu au reușit să stopeze campaniile de dezinformare ale Rusiei – Cronica de Tehnologie
Google a cumpărat producătorul canadian de ochelari pentru realitate augmentată North – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău