Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari – Cronica de Tehnologie

1. Autoritățile americane se pregătesc să acuze oficial Facebook că a cumpărat WhatsApp și Instagram pentru a scăpa de rivali, creând astfel un mediu cu o concurență scăzută și puține alternative de calitate. Acuzațiile ar urma să fie doar o parte dintr-un arsenal mai amplu pregătit de investigatori împotriva gigantului american. (The Washington Post)

2. Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari, arată un amplu test, care evidențiază progresele făcute de Apple în ceea ce privește calitatea foto inclusiv când se folosește zoom-ul. (Halide)

3. Google începe testarea criptării end-to-end pentru Android Messages, după ce a finalizat implementare protocolului RCS la nivel global. Google a implementat pe cont propriu tehnologia RCS, un upgrade la clasicul SMS, care oferă funcțiile avansate ale aplicațiilor de chat, renunțând, după mai mulți ani, să aștepte conlucrarea operatorilor. (9to5Google)

4. Intel lansează un laptop white-label – un design de referință pe care producătorii îl pot configura și vinde sub propriul brand. Cu NUC M15, pe care pot fi puși 8 GB sau 16 GB RAM și Core i5 sau Core i7, Intel vizează micii producători, care ar putea astfel să iasă pe piață cu laptopuri care să concureze cu liderii pieței. (TechCrunch)

5. Nvidia și Google au anunțat că-și vor lansa serviciile de gaming pe iOS ca aplicații web, care vor putea fi accesate din Safari. Prin GeForce Now, care este deja disponibil în beta, pe iOS revine Fortnite, ocolind regulile Apple impuse pentru App Store. Stadia va fi lansat în următoarele săptămâni. (News.ro)

6. Senatul american a adoptat o lege care prevede că toate dispozitivele cu conexiune la internet achiziționate de guvern trebuie să îndeplinească cel puțin cerințele minime de securitate stabilite de Institutul Național de Standarde și Tehnologie. Companiile care vând dispozitive conectate la internet instituțiilor guvernamentale trebuie să le înștiințeze pe acestea de eventuale vulnerabilități, care le pot supune riscului unor atacuri. (The Hill)

7. Amazon va externaliza dezvoltarea dronelor pentru livrări, negociind în prezent cu FACC Aerospace din Austria și Aernnova Aerospace din Spania. În același timp, gigantul american disponibilizează câteva zeci de angajați care se ocupau de acest proiect. (FT)

8. Go SMS Pro, aplicație cu peste 100 de milioane de download-uri în Play Store, a expus datele utilizatorilor săi și nu a făcut nimic pentru a rezolva problema, deși dezvoltatorul a fost notificat în urmă cu mai multe luni. Fiecare fișier media trimis cu Go SMS Pro era urcat pe serverele dezvoltatorului și livrat prin intermediul unui URL accesibil fără autentificare. Mai mult, link-urile sunt generate secvențial, astfel că, prin mici modificări ale textului, pot fi descoperite și accesate și alte fișiere. (TechCrunch)

9. Companiile de ride-hailing pot opera servicii de transport cu automobile autonome în California, în timp ce așteaptă aprobare de la autorități. Asta pentru că aprobarea, considerată de unii o piedică birocratică inutilă, poate dura și mai bine de 2 ani. (TechCrunch)

10. Google nu va mai favoriza site-urile care folosesc AMP în motorul său de căutare începând din mai 2021, când urmează să aducă un set de modificări algoritmului de rankare. Gigantul american a încercat astfel să motiveze cât mai multe site-uri să implementeze AMP, framework care optimizează paginile mobile și concurează cu Facebook Instant Articles. (The Markup)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Julian Assange este acuzat de hacking
iOS 14 este poate cel mai sigur sistem mobil de operare din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău