Uber a făcut o ofertă pentru Postmates – Cronica de Tehnologie

1. India a blocat 59 de aplicații chinezești, printre care TikTok, WeChat și jocul Clash of Kings, citând motive de securitate națională și menținerea ordinii publice. Popularitatea aplicațiilor chinezești era deja în scădere accentuată în India, de la escaladarea tensiunilor dintre cele două țări. (India Today)

2. Uber a făcut o ofertă pentru Postmates, iar o tranzacție între cele două părți ar putea fi anunțată oficial cât de curând. Achiziția ar veni la foarte puțin timp după ce Uber a ratat cumpărarea GrubHub, care a fost preluată de Just Eats Takeaway pentru $7.3 miliarde. (NY Times)

3. Google afișează gratuit în paginile de căutare ale motorului său produse ale comercianților, ca o modalitate de a ajuta magazinele care au avut de suferit în urma pandemiei. De cealaltă parte, cu mai multe produse în paginile de căutare și secțiunea de cumpărături, Google încearcă să concureze mai eficient cu Amazon. (9to5Google)

4. Un proces intentat în Germania de un fost manager Huawei împotriva companiei chineze arată că aceasta a trimis informații în China, ignorând legislația GDPR. Pentru că nu a arătat ce date a transmis, Huawei a primit o amendă de doar €5,000. (Politico)

5. Despre WatchOS 7 și noutățile pe care le va aduce noul sistem de operare pentru Apple Watch, în frunte cu monitorizarea somnului și îmbunătățirile aduse în ceea ce privește watch face-urile. (Cnet)

6. Boeing face primele teste de zbor ale avionului 737 Max, după cele două prăbușiri care au dus la moartea a 346 de oameni. În urma testelor, care vor dura 3 zile, federația aviatică americană va decide dacă avionul poate să zboare din nou. (The Verge)

7. Amazon Prime Video lansează “Watch Party” în Statele Unite, o facilitate care permite mai multor utilizatori să sincronizeze redarea pentru a urmări în același timp, din locuri diferite, un film sau serial. O sesiune poate acomoda până la 100 de participanți. (TechCrunch)

8. Magazinul de haine sportive Lululemon vrea să cumpere startup-ul de fitness la domiciliu Mirror, pentru care este dispus să plătească $500 milioane. Considerat o alternativă la Peloton, Mirror era evaluat la $300 milioane. (TechCrunch)

9. Platforma de e-learning OneClass a expus datele personale a peste 1 milion de studenți, după le-a stocat într-o bază de date fără măsurile de securitate potrivite. Au putut fi accesate, din această cauză, nume, adrese de email, numere de telefon și altele. (vpnMentor)

10. Twitch i-a blocat temporar contul președintelui Statelor Unite pentru încurajare la ură, în urma unei filmări considerate ofensatoare și eliminate deja. Serviciul de streaming a precizat cu această ocazie că nu face excepții de la regulile platformei pentru politicieni. Reddit a eliminat forumurile r/The_Don

Ți-ar mai putea plăcea
Mai multe țări europene, inclusiv România, sunt în favoarea implementării unei forme de scanare a mesajelor digitale criptate – Cronica de Tehnologie
China lucrează de mai mulți ani la o rețea blockchain proprie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău