Camera Reprezentanților va vota săptămâna viitoare un pachet de ajutor de $17,6 miliarde pentru Israel, fără vreun ajutor pentru Ucraina – Cronica dimineții

1. Cea mai mare problemă cu care se confruntă constructorii a două loturi din autostrada Piteşti-Sibiu este lipsa forţei de muncă, în condițiile în care localnicii refuză să se angajeze pe salarii care pornesc de la 1.000 de euro net pe lună și pot ajunge la aproape 2.000 de euro. Aceștia preferă să stea acasă pe ajutoarele sociale de la stat, care ajung până la 2.000 de lei pe lună. (StirileProtv)

2. Ministra Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a subliniat că nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România. (News.ro)

3. Ministrul ungar al construcţiilor şi transporturilor, János Lázár, consideră că este foarte important ca UDMR să aibă rezultate bune la alegerile europene, locale şi parlamentare din acest an şi, dacă va fi cazul, să poată participa din nou la guvernarea de la Bucureşti. (News.ro)

Din Cronica de Mediu: O treime dintre adolescenți cred că încălzirea globală este „inofensivă”
·      31% dintre tinerii americani cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani sunt de acord că „impactul încălzirii globale este benefic sau inofensiv”;
·      33% dintre toți adolescenții afirmă că „politicile climatice provoacă mai mult rău decât bine”;
·      31% spun că schimbările climatice sunt „o farsă pentru a controla și oprima oamenii”;
·      34% dintre toți adolescenții au afirmat că „Pământul intră de fapt într-o nouă eră glaciară”. (Counterhate.com)

4. Camera Reprezentanților din congresul american va vota săptămâna viitoare un pachet de ajutor de $17,6 miliarde pentru Israel, fără vreun ajutor pentru Ucraina, a anunțat șeful republican al Camerei, Mike Johnson. (Bloomberg)

5. Generalul Oleksandr Sîrskii, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, a vizitat unitățile militare din sectorul de front de la Kupiansk, care se confruntă cu un atac puternic al forțelor ruse, a anunțat serviciul de presă al Forțelor Terestre. „Situația operațională rămâne tensionată… Inamicul continuă să desfășoare operațiuni de asalt de mare intensitate și aduce în mod constant noi rezerve”, au anunțat Forțele Terestre ucrainene. (Libertatea)

6. SUA și Marea Britanie au efectuat, sâmbătă noaptea, al treilea atac asupra unor poziții deținute de rebelii Houthi în Yemen. (Axios)

Din Cronica Spațială: Astronomii au descoperit o exoplanetă mai mare decât Pământul situată la numai 137 de ani-lumină distanță de Pământ care orbitează o pitică roșie la o distanță care teoretic îi permite să aiba apă și o atmosferă respirabilă. O a doua exoplanetă aflată în apropiere este de dimensiunile Pământului și ar putea avea de asemenea condiții prielnice pentru dezvoltarea vieții. (NASA)

7. Șeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a avertizat sâmbătă că există riscul unei noi escaladări a tensiunilor din Orientul Mijlociu. Declarația vine după bombardamentele americane asupra unor grupări din Siria și Irak care au legături cu Iranul și după informațiile conform cărora Israelul vrea să își ducă lupta împotriva Hamas inclusiv în orașul Rafah. (Digi24)

8. Limita de 100 de mililitri pentru lichidele pe care le putem lua în avion, în bagajul de mână, va fi eliminată, după 18 ani, datorită noilor scanere 3D cu care vor fi dotate marile aeroporturi. (Euronews)

9. Papa Francisc a deplâns sâmbătă „înmulţirea teribilă a atacurilor împotriva evreilor în întreaga lume”, precum şi creşterea antisemitismului şi anti-iudaismului începând cu 7 octombrie şi declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas. (Hotnews)

Din Cronica Sportivă: CSM Bucureşti a administrat în deplasare, prima înfrângere liderului grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin, Gyor ETO, scor 26-24 (15-9), în etapa a XII-a.

10. Cosmonautul rus Oleg Kononenko ar urma să stabilească, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu, au anunţat agenţiile de presă ruseşti. (News.ro)

Fotografia dimineții – Doi tineri cu casca VisionPro, lansată vi eri de Apple:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – vanzarile auto in .ro la cea mai buna luna Iulie din ultimii 10 ani
Azi au loc discuții între guvern și sindicatele din învățământ în încercarea de a opri greva generală – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău