Candidata Franţei la postul de comisar european a fost respinsă de două comisii ale Parlamentului European – Cronica dimineții

1. Candidata Franţei la postul de comisar european al Pieţei Interne, Sylvie Goulard, nu a primit unda verde de trecere în etapa următoare, după audierea şi evaluarea în comisiile ITRE şi IMCO ale Parlamentului European, fiind solicitate clarificări scrise. (News.ro)

2. Melania-Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea României, a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012. (Pressone)

3. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că “vor fi bine peste 240 de voturi pentru moţiune, deci pentru căderea Guvernului”. (News.ro)

Bursa americană a inchis pe minus pentru a doua zi consecutivă. Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,8%, fiind pentru prima oara în acest an când scade cu peste 1% doua zile la rând. (WSJ)

4. Circa 60% dintre dezvoltatori imobiliari se aşteaptă la creşteri de până în 10% a preţului pe mp al locuinţelor, în următorul an, conform unui studiu. Circa 30% consideră că preţurile vor stagna, iar 10% sunt de părere că vor scădea. (Adevarul)

5. Peste 37.000 de profesionişti IT au plecat din România în ultimii 20 de ani, în timp ce deficitul anual al angajaţilor din industria de profil este de aproape 15.500 în fiecare an. (Libertatea)

6. Senatorul democrat Bernie Sanders și-a suspendat campania pentru învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, în urma unei operaţii de urgenţă. Sanders, în vârstă de 78 de ani, s-a operat după ce a avut probleme arteriale. (News.ro)

7. Melinda Gates, soția lui Bill Gates, a anunțat un plan pe 10 ani, de un miliard de dolari, pentru promovarea egalității între femei și bărbați și pentru a crește puterea și influența femeilor în SUA. (Axios)

8. Departamentul de Justiție al SUA vrea să colecteze ADN-ul migranților care trec granița din Mexic pentru a-l introduce în baza de date națională la care au acces instituțiile de forță. Același lucru li se va întâmpla și migranților aflați în centrele de detenție. (WSJ)

9. Statele Unite ale Americii au obținut aprobarea Organizației Mondiale a Comerțului în vederea impunerii de tarife vamele pentru importuri din Uniunea Europeană în valoare de $7,5 miliarde pe an, drept compensare pentru subvențiile publice acordate Airbus. (Profit.ro)

10. Plácido Domingo, acuzat de cel puțin 20 de femei de hărțuire sexuală, și-a dat demisia din funcția de director general al Operei din Los Angeles. Domingo a anunțat că nu va mai participa la nici un spectacol. (Link)

Fotografia dimineții – Ieri s-a împlinit un an de când jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – România a înregistrat cea mai mare creștere a consumului populației din UE, în ultimii trei ani
Cronica dimineții – Creștin Democrații germani au ales-o pe protejata Angelei Merkel pentru a conduce partidul
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău