România are cei mai ieftini carburanți din UE – Cronica dimineții

1. După eliminarea supraaccizei, la 1 ianuarie 2020, România a devenit țara cu cele mai mici prețuri la carburanți din întreaga Uniune Europeană, conform statisticii oficiale. (Ziare)

2. Valoarea companiilor listate pe bursele din întreaga lume a ajuns la $88.000 miliarde, un record. Suma este egală cu valoarea PIB-ului la nivel mondial. (Link)

Promo: Pe Vola.ro a inceput luna preturilor cu pana la 60% mai mici la biletele de avion! Cumpara in Ieftinuarie bilete de avion catre destinatia dorita si ai sansa sa castigi o multime de premii. Rezerva-ti calatoriile din timp si stai fara griji cu asigurarea Vola Rambursabil care iti permite sa recuperezi 90% din bani daca nu mai poti calatori din orice motiv! Intra acum pe Vola.ro si ia-ti urmatoarea vacanta!

3. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, spune că ANAF trebuie să ridice popririle în cel mult 24 de ore. Roman a anunţat că, în acest sens, va depune azi, la Parlament, o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului de Procedură Fiscală. (News.ro)

4. 16 cutremure au avut loc în Puerto Rico în ultimele 24 de ore, 578 în ultimele 7 zile, 1513 în ultimele 30 de zile și 4638 în ultimele 365 de zile. Datele sunt valabile la ora la care am scris materialul. (Link)

5. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat aseară că peste 70 de echipaje de poliţie se vor afla în trafic în această dimineaţă, pentru a fluidiza circulaţia, având în vedere că elevii revin din vacanţă, iar bucureştenii din concediu. Firea a mai spus că se doreşte amplasarea de garduri de protecţie a liniilor de tramvai, întrucât şi-au dovedit utilitatea. Totodată, Firea vrea ca barierele CFR din zonele Petricani şi Andronache să nu mai fie coborâte la orele de vârf, pentru a nu se crea blocaje, dar şi ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, prin modificarea legislaţiei rutiere.  (News.ro)

6. Protestatarii și ziarele din Iran pun o presiune tot mai mare pe conducerea țării, în timp ce autoritățile au scos ieri, pe străzile din Teheran, un număr și mai mare de polițiști. Iranienii au ieșit în stradă, pentru a doua zi consecutiv, atât în capitala Teheran cât și în alte orașe, ei cerând în principal plecarea din fruntea țării a liderului suprem Ali Khamenei. „Ne mint că inamicul nostru este America, dar inamicul nostru este chiar aici”, au scandat ei. (Hotnews)

7. China consideră în continuare că insula Taiwan îi aparţine, după ce Tsai Ing-wen a fost realeasă în funcţia de preşedinte şi a declarat că nu va ceda ameninţărilor venite din partea Beijingului. (News.ro)

8. Aproape jumătate din apartamentele noi livrate în Manhattan/New York, după 2015, au rămas nevândute. (NYTimes)

9. Venezuela a crescut salariul minim cu 67% dar, din cauza inflației, suma nu-i permite unui angajat să cumpere un kg de carne de vită. La ultima creștere a salariului minim, în octombrie, puteau fi cumpărate patru kg de carne de vită cu salariul minim. (Quarz)

Una din Cronica de Carte: Printre cele mai așteptate 33 de cărți ale anului 2020, în viziunea celor de la Goodreads, bazată pe preferințele cititorilor, se numără volume semnate de Isabel Allende, Hilary Mantel, Elena Ferrante, Suzanne Collins și Marie Kondo. (Goodreads)

10. O companie aeriană i-a cerut unei japoneze de 25 de an să facă un test de sarcină înainte de a fi acceptată la bordul avionului care avea drept destinație o insulă americană din Pacific. (WSJ)

Fotografia dimineții – Mii de musulmani din Bangladesh se întorc acasă cu trenul după ce au participat la una dintre cele mai importante sărbători religioase. Mohammad Ponir Hossain/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Democrații preiau controlul Camerei, Republicanii păstrează Senatul
Iohannis a chemat azi partidele la Cotroceni. PSD a anunțat că nu va merge – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău