Casa Albă vrea să creeze un sistem de supraveghere (aproape) în timp real a răspândirii COVID-19 – Cronica de Tehnologie

1. Stadia este acum disponibil tuturor celor care au o adresă de Gmail (în țările în care a fost lansat). Versiunea Pro a serviciului de streaming pentru jocuri va fi gratuită vreme de două luni pentru utilizatorii noi. (Polygon)

2. Comisia Europeană recomandă țărilor comunitare să aibă o abordare unitară în ceea ce privește aplicațiile care pot urmări răspândirea virusul COVID-19. Regulile, care vor fi trasate până pe 15 aprilie, vizează interoperabilitatea aplicațiilor folosite de țările europene și chiar folosirea unei singure soluții la nivelul Uniunii. (Bloomberg)

3. Alex Stamos, fostul chief security officer de la Facebook, a fost angajat de Zoom ca adviser și va ajuta platforma de comunicare video să-și îmbunătățească securitatea precară. (Profit.ro)

4. Google Meet, instrumentul de comunicare video din cadrul G Suite, a crescut de 25 de ori din ianuarie până acum și câștigă 2 milioane de utilizatori noi în fiecare zi. (Profit.ro)

5. Casa Albă vrea să creeze un sistem de supraveghere (aproape) în timp real a răspândirii COVID-19 și a contactat în acest sens mai multe companii de tehnologie din zona medicală. (Politico)

6. Pe durata izolării sociale, americanii apelează mai mult la calculatoare, decât la smartphone-uri, conform SimilarWeb și Apptopia. Serviciile de streaming video, dar și site-urile web în general, înregistrează o creștere a traficului de desktop de la depistarea primelor infecții cu COVID-19. (NY Times)

7. Un studiu care a cuprins 225 de informații false despre COVID-19 arată că Twitter reușește să elimine doar 41% dintre acestea. YouTube și Facebook stau mai bine, cu un procent de fake news eliminat de 73% respectiv 76%. (Washington Post)

8. Microsoft îngheață angajările, din cauza incertitudinii provocate de pandemie. Se fac excepții doar în cazul anumitor poziții strategice. (Business Insider)

9. Divizia Eats a Uber for Business se va extinde în peste 20 țări, pentru a profita de pe urma creșterii cererilor în contextul izolării sociale. Primele țări vizate de expansiune sunt Marea Britanie, Franța, Canada și Brazilia. (TechCrunch)

10. Bitcoin Cash a redus la jumătate recompensa pentru minare, de la 12.5 la 6.25 Bitcoin pentru un bloc. Ca urmare, profitul minerilor care au făcut investiții în echipamente va scădea aproape de 0 în multe cazuri. (Coindesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Investigație: Nu există nicio dovadă conform căreia Cambridge Analytica a influențat referendumul pentru Brexit – Cronica de Tehnologie
Apple a început să lucreze la propriul modem – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău