Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului în România, anulată – Cronica de business

1. Kazahstanul intenționează să deruleze o listare publică inițială la compania petrolieră națională KazMunayGaz în 2022, a declarat miercuri directorul fondului suveran de investiții al Kazahstanului (Samruk Kazyna), după ce a renunțat la planurile anterioare care vizau listarea KazMunayGaz în străinătate în acest an, din cauza pandemiei și a scăderii prețului petrolului. (Profit.ro)

2. Gigantul Aramco a finalizat preluarea unei participații de 70% în compania de produse petrochimice Saudi Basic Industries, într-o tranzacție în valoare de $69,1 miliarde. (Reuters)

3. Bain Capital Credit, care face parte din firma de investiții Bain Capital, a strâns $3,2 miliarde pentru investiții în active neperformante, din care a ‘cheltuit’ deja jumătate în ultimele trei luni. (Bloomberg)

4. FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste €80 milioane în dezvoltarea ansamblului rezidenţial Ateneo Timişoara, cu 1.300 de apartamente. (News.ro)

5. HSBC și-a reluat planurile de a renunța la 35.000 de joburi la nivel global, după ce le amânase pe fondul pandemiei. (Guardian)

6. Dezvoltatorul austriac S Immo, proprietarul Sun Plaza, a întrerupt negocierile cu suedezii de la Skanska pentru achiziția a două clădiri de birouri din cadrul complexului Campus 6 din zona Politehnică a Bucureștiului, din cauza Covid-19. Înțelegerea dintre Skanska și S Immo, evaluată la aproape 100 milioane de euro, era calculată că va deveni cea mai mare tranzacție imobiliară a anului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Jack Ma a vândut acțiuni Alibaba în valoare de $8,2 miliarde – Cronica de business
Stocul de spaţii comerciale moderne din România, la 4,03 milioane de metri pătraţi – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău