Cehia relaxează condițiile de călătorie. Wizz Air și Ryanair anunță noi rute din România – Cronica de Turism

1. Cehia intenționează să relaxeze condițiile de călătorie pentru turiștii români începând din 21 iunie. Astfel, după această dată, toți cetățenii Uniunii Europene vor putea intra în Cehia pe baza adeverinței de vaccinare, a unui test PCR negativ sau a unui certificat de recuperare post-Covid-19. Până acum, această regulă se aplica doar pentru unele state din UE. Măsura nu a fost încă adoptată oficial, motiv pentru care nu apare pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. (Expats)

2. Muntenegru a început să permită accesul turiștilor români începând cu 5 iunie. Cetățenii români trebuie să prezinte la graniță dovada că au fost vaccinați complet cu minim 7 zile înainte de călătorie, un test negativ PCR sau un test care să confirme prezenta anticorpilor. Noile reguli se aplică până în 18 iunie, însă cel mai probabil vor fi prelungite și după această dată. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. Operatorul low-cost Ryanair va opera o cursă aeriană între București și Sofia începând din 2 august. Zborurile vor avea loc în zilele de luni și vineri, iar călătoriile pot fi deja rezervate pe site-ul companiei. În prezent, pe această rută mai au zboruri companiile Qatar Airways și Tarom. (Boarding Pass)

4. Operatorul low-cost Wizz Air va relua zborurile din București și Cluj-Napoca spre Abu Dhabi începând din 15 septembrie. De la București vor exista două zboruri săptămânale, în zilele de miercuri și duminică, în timp ce de la Cluj-Napoca va exista un zbor în fiecare zi de joi. În schimb, tot începând din 15 septembrie, Wizz Air nu va mai opera ruta București – Dubai. (Airlines Travel)

5. Wizz Air se extinde în România cu o nouă rută: Bacău – Bologna va fi operată de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică, începând din 11 iulie. Ruta trebuia lansată inițial în 2020, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. (TravelingMag)

6. Agenția de turism Paralela 45 deschide agenții în Brașov, Craiova, Ploiești și Alba Iulia. Oficialii agenției spun că cererea de vacanțe în Bulgaria s-a dublat după relaxarea condițiilor de călătorie începând din 1 iunie. De asemenea, cereri în creștere se remarcă și pentru Grecia, Italia și Turcia. (News.ro)

7. Publicația de turism TukuTuk a publicat un top al celor mai frumoase 10 cascade care pot fi vizitate în România. Pe listă figurează Cascada Cailor din județul Maramureș, Cascada Valul Miresei din Cluj sau Cascada Urlătoare din Brașov. Pe prima pozite în top era Cascada Bigar, care s-a prăbușit la începutul lunii iunie. (TukTuk)

8. Hotelierii din stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria afirmă că un sejur de 3 nopți are un preț de pornire de 150 de euro în luna iunie, iar prețurile vor crește la 300 de euro începând din iulie. Românii solicită în prezent sejururi de 3-4 nopți, comparativ cu sejururile de una sau chiar două săptămâni de dinainte de pandemie. (News.ro)

9. România a avut aproape 449.000 de turiști în luna aprilie, de 26 de ori mai mulți decât în aprilie 2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Dintre aceștia, 424.000 de turiști au fost români, iar aproape 25.000 de turiști au fost străini. Numărul total de înnoptări a fost de 852.000, de aproape 19 ori mai mare decât în aprilie 2021. Durata medie a șederii a fost de 1.9 zile pentru turiștii români și de 2.3 zile pentru turiștii străini. (Institutul Național de Statistică)

10. Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line a anunțat o nouă croazieră de 7 zile în Caraibe cu plecare din Miami în 15 august, în timp ce o călătorie de 4 zile spre Bahamas va avea loc în luna noiembrie. De asemenea, Norwegian Encore, cea mai nouă și mai mare navă de croazieră a companiei, va efectua croaziere în Alaska. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
Franța, Slovacia și Marea Britanie modifică regulile de călătorie – Cronica de Turism
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău