Cei peste 300 de copii răpiți în nordul Nigeriei zilele trecute au fost eliberați – Cronica Știrilor Pozitive

1. România a ieșit din topul celor mai afectate 10 țări europene, atât în ceea ce privește numărul de cazuri noi raportate cât și în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19.

2. Cei peste 300 de copii răpiți în nordul Nigeriei zilele trecute au fost eliberați și se află în îngrijirea autorităților, urmând să fie evaluați medical. (WSJ)

3. Nicolae Ciucă, premier interimar și ministru Apărării, a cerut iertarea “familiilor rămase în suferinţă în Decembrie 1989”. „Pentru greşelile, erorile sau abuzurile săvârşite de unii dintre angajaţii Ministerului Apărării Naţionale în desfăşurarea acelor evenimente, dincolo de răspunderile care au fost sau vor fi stabilite de instanţele judecătoreşti, este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferinţă în Decembrie 1989”. Este primul oficial al Armatei Române care își cere scuze pentru evenimentele din 1989. (News.ro)

4. MacKenzie Scott, cofondatoare Amazon și fost soție a lui Jeff Bezoș, a donat mai mult de $4 miliarde din averea sa în ultimele 4 luni. În total, anul acesta, MacKenzie a donat aproape $6 miliarde către 384 de organizații caritabile care luptă împotriva sărăciei. (NPR)

5. Comisia de specialiști ai Agenției americane pentru Alimente și Medicamente a votat, cu o singură abținere, recomandarea că vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Moderna să fie aprobat pentru folosirea în regim de urgență. Agenția îl va aproba, cel mai probabil, azi. (Vox)

6. Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în Uniunea Europeană în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. (Hotnews)

7. România a menținut, și în luna octombrie, cel mai mare avans anual al lucrărilor de construcții la nivelul Uniunii Europene, relevă datele Eurostat. Volumul lucrărilor de construcții din România au crescut cu 21% în octombrie față de perioada echivalentă a anului precedent. Ritmul de creștere a urcat de la 18,6% în septembrie. La mare distanță de România se situează Germania și Olanda, cu creșteri de 3,4%, respectiv 0,4%. (Profit.ro)

8. Încrederea consumatorilor britanici în economie a crescut cu 8 puncte în decembrie, comparativ cu noiembrie, pe fondul începerii campaniei de vaccinare anti Covid-19. Este cel mai mare salt înregistrat, de la o lună la alta, din ultimii 8 ani. (Reuters)

9. Aproape jumătate (46%) din necesarul de energie al Germaniei pe acest an a fost acoperit din surse regenerabile. Creșterea este de 4% comparativ cu 2019 și de 8% comparativ cu 2018. (Link)

10. UiPath, compania fondată și condusă de de românul Daniel Dines, a depus actele pentru a se lista pe bursa americană. La ultima rundă de investiții, de la începutul anului, firma a fost evaluată la peste $10 miliarde. (CNBC)

11. Deși Europa a marcat în noiembrie o nouă scădere a vânzărilor de autoturisme, din cauza blocajelor generate de pandemia de coronavirus pe mai multe piețe, România a înregistrat cea mai bună lună din 2020, cu a treia creștere consecutivă. (Profit.ro)

12. Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele zece luni față de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,8%, respectiv cu 2,1%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

13. Capătul de autostradă Râșnov – Cristian, cu o lungime de 6,3 kilometri, plus drumurile de legătură către acesta, cu o lungime de 3,7 kilometri, a fost inaugurat astăzi. Lucrările la acest sector de autostradă au început în luna mai a anului 2019, valoarea investiției fiind de 118 milioane de lei. Segmentul de autostradă dintre Râșnov și Cristian va fi folosit ca ocolitoare a celor două localități până la darea în folosință a Autostrăzii Comarnic – Brașov. (Profit.ro)

14. Joe Biden a ales-o pe parlamentară nativ americană Deb Haaland ca ministru al Internelor, un mare departament responsabil cu resursele naturale. Dacă numirea ei este confirmată de Senat, Haaland va deveni primul american nativ care deține o funcție de Secretar/Ministru în administrația americană. (Hotnews)

15. Echipa de gimnastică feminină a României s-a calificat în finală pe echipe, de pe primul loc al calificărilor, la Campionatul European de la Mersin (Turcia). De asemenea, s-au calificat în finalele pe aparate: Larisa Iordache (sărituri, paralele, bârnă, sol), Ioana Stănciulescu (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă), Antonia Duţă (sol). (News.ro)

Fotografia diminetii – Daniel Kim, care a stat 5 luni în spitalul St. Jude Medical Center, California, cea mai lungă perioadă petrecută de un pacient internat cu Covid-19, a fost externat, fiind declarat vindecat. Daniel a stat 5 săptămâni în comă indusă, iar două luni a fost intubat la Terapie Intensivă:

Ți-ar mai putea plăcea
Suedia mai are 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă – Cronica Stirilor Pozitive
CEO-ul Pfizer crede că autoritățile americane vor autoriza în octombrie vaccinul anti Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău