Comerțul cu amănuntul a crescut pe primele 8 luni ale acestui an – Cronica Știrilor Pozitive

1. Testele rapide, de tip antigen, au o acuratețe mai mare decât testele de tip PCR în depistarea noului virus viabil, care poate fi transmis mai departe. (Link)

2. Statul australian Victoria, cel mai afectat de pandemie, a anunțat că media noilor cazuri pentru ultimele două săptămâni a scăzut sub 10/zi. (Reuters)

3. GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology vor extinde testele clinice pentru medicamentul experimental, bazat pe anticorpi, pentru tratarea Covid-19, după ce testele inițiale realizate pe un grup de voluntari nu au generat probleme. (Reuters)

4. Paramedicii britanici ar putea ajunge mai repede la locul accidentelor cu ajutorul unor „costume de zbor”. Un astfel de echipament a fost testat de Great North Air Ambulance Service. (BBC)

5. Purtarea măștilor de protecție nu afectează plămânii relevă un studiu publicat zilele trecute. (Link)

6. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut în primele opt luni din acest an, față de perioada similara din 2019, atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,3%, respectiv cu 1%. (Profit.ro)

7. Comenzile pentru producția industrială a Germaniei, cea mai mare economiei a Europei, au crescut în august cu 4,6%, mult peste așteptările analiștilor. (Reuters)

8. Coface anticipează o scădere globală a economiei de 4,8% în 2020, urmată de o revenire de 4,4% în 2021. (Profit.ro)

9. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că autorităţile nu iau în calcul o introducere a şcolilor la nivel naţional în scenariul roşu, în situaţia unei creşteri a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Decizii de acest fel urmează să fie luate la nivel local, în funcţie de situaţia din fiecare regiune. (News.ro)

10. Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, două proiecte de lege prin care va fi redusă birocraţia şi sprijiniţi antreprenorii. Pentru a intra în vigoare, ele mai trebuie doar să fie promulgate. Unul dintre proiecte abrogă Legea 12/1990, care instituia obligaţia depunerii declaraţiei privind adaosul comercial. A două propunere de lege modifică Legea societăţilor comerciale, în sensul eliminării acţiunii în opoziţie a ANAF, ceea ce va permite funcţionarea mai uşoară a firmelor. (News.ro)

11. Volumul creditelor noi acordate de bănci populației și companiilor în șase luni de la debutul pandemiei COVID-19 se ridică la 38,5 miliarde de lei, a anunțat Asociația România a Băncilor (ARB). (Profit.ro)

12. Kazakhstan a devenit țara cu numărul 88 din lume care semnează protocolul internațional pentru abolirea pedepsei cu moartea. (Link)

13. Bank of America și-a revizuit pozitiv estimarea privind creșterea economiei americane în trimestrul 3, de la 27% la 33%. Recent și analiștii de la Goldman Sachs au crescut procentul de la 30% la 35%. (Axios)

14. În trimestrul doi din 2020, marcat sever de restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 82,9 miliarde de euro (2,7% din PIB). (Profit.ro)

15. Curtea Supremă din Ecuador a decis că fiecare comunitate are dreptul să decidă, prin referendum, dacă proiectele miniere din zonele lor pot primi sau nu licența de exploatare. (Link)

16. Miniștrii de externe ai Israelului și Emiratelor Arabe Unite s-au întâlnit ieri în Berlin pentru a construi pe noul acord dintre cele două țări pentru normalizarea relațiilor bilaterale. Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat că acordul este totodată o oportunitate pentru reluarea dialogului dintre israelieni și palestinieni. (Haaretz)

17. Negociatorii ruși și americani au făcut progrese către un potențial acord nuclear, în timpul discuțiilor din Helsinki, a declarat un oficial al administrației Trump. Acordul ar îngheța arsenalele nucleare ale ambelor țări, cu discutarea unui tratat mult mai detaliat pentru a fi negociat anul viitor. (WSJ)

18. Apple a anunțat că pe 13 octombrie va avea un eveniment de prezentare online unde, cel mai probabil, vor fi anunțate noile modele iPhone 5G. (Bloomberg)

19. Nvidia a prezentat o nouă platformă pentru conferințe video, numită Maxine, care procesează online apelurile folosind soluțiile grafice ale companiei și îmbunătățește calitatea imaginii apelând la inteligența artificială. Printre altele, AI-ul poate reorienta fețele interlocutorilor pentru a părea că aceștia se uită direct la cameră și poate reduce traficul la 10% din necesarul pentru compresia video H.264. (The Verge)

20. Funcția de ghidare augmentată din Google Maps primește un upgrade semnificativ, cu mai multe noutăți importante. Printre acestea se numără punctele de reper în mod AR pentru câteva zeci de orașe, o precizie mai bună a localizării și folosirea modului Live View la partajarea locației. (Google)

21. Startup-ul american IonQ spune că a construit cel mai puternic computer quantic, cu un volum quantic de peste 4 milioane. Sistemul pe 32 de qubits a doborât recordul stabilit de Honeywell, care ajunsese recent la 128 volum quantic. (Fortune)

22. Diavolul Tasmanian, cel mare carnivor marsupial care a supraviețuit, s-a întors în mediul natural din Australia, pentru prima oară în ultimii 3000 de ani. Specia a fost declarată pe cale de dispariție în 2008.  (NatGeo)

23. Ministrul Mediului din Franța a anunțat că guvernul va interzice folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulanțe și va interzice păstrarea în captivitate a delfinilor și a balenelor ucigașe în parcurile marine. (ABCNews)

24. Israelul a declarat că intenționează să interzică vânzarea și cumpărarea de blănuri de animale, cu excepția cazurilor aprobate, devenind prima țară care ar lua o astfel de decizie. Ministrul Protecției Mediului, Gila Gamliel, a spus că folosirea pielii și blănii animalelor pentru industria modei este „imorală”. Viitoarele permise pentru blănuri vor fi luate în considerare sub anumite criterii limitate. Până acum doar câteva orașe din SUA și Sao Paulo din Brazilia au interzis comerțul cu orice blană de animale. (BBC)

25. În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, organizatorii Maratonului de la Londra consideră evenimentul de anul acesta un succes: în competiția virtuală, au participat nu mai puțin de 43.000 de persoane, din 109 țări; cea oficială a fost câștigată de etiopianul Shura Kitata, care a trecut primul, la sprint, în fața kenyanului Vincent Kipchumba. Favoritul principal, Eliud Kipchoge, a terminat pe locul opt, din cauza unor probleme medicale. (The Guardian)

Fotografia diminetii – Beatrice Lumpkin, care are 102 ani, a votat pentru alegerile prezidențiale din SUA. În ultimii 80 de ani nu a ratat nici un vot. Când s-a născut femeile nu aveau drept de vot în SUA. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a aprobat finanțări totale de 1,5 miliarde de euro pentru România – Cronica Știrilor Pozitive
Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău