Cel mai mare producător de carne din lume a fost vizat de un atac cu ransomware – Cronica de Tehnologie

1. Cel mai mare producător de carne, JBS, a fost vizat de un atac cu ransomware, în urma căruia a trebuit să întrerupă operațiunile din Australia și, parțial, America de Nord. După ce a făcut “progrese semnificative” în rezolvarea problemei, compania spune că majoritatea operațiunilor vor fi reluate începând de miercuri. (Washington Post)

2. Noul sistem de infotainment folosit de Tesla are la bază un procesor AMD Ryzen și o soluție grafică AMD RDNA 2, spun chiar cei de la AMD. Informația confirmă o afirmație anterioară a lui Elon Musk, conform căruia sistemul folosit de Tesla (care beneficiază de o putere de procesare de 10 teraflopi) ar putea fi folosit pentru a juca jocuri AAA, precum The Witcher 3 și Cyberpunk 2077. (The Verge)

3. HarmonyOS, sistemul de operare dezvoltat de Huawei, primește un update care-i permite să fie instalat pe smartphone-uri. Folosit până acum doar pe smart TV-uri, HarmonyOS poate ajuta compania chineza să facă mai bine față restricțiilor impuse de SUA. Pentru început, acest sistem de operare va fi instalat pe device-urile comercializate în Asia. (BBC)

4. Nvidia are o nouă placă video de top, RTX 3080 Ti, cu 12GB memorie GDDR6X, care promite o performanță mai mare de 1,5 ori față de RTX 2080 Ti. Aceasta va fi disponibilă din 3 iunie și va costa $1,200. (The Verge)

5. Coinbase Card poate fi adăugat în Apple Pay și Google Pay, pentru plăți cu criptomonede, care vor fi supuse unei conversii automate și gratuite în dolar. La început, un număr mic de utilizatori vor fi invitați să testeze noua facilitate, aceștia beneficiind de un buy-back de 4%. (Coinbase)

6. Mozilla a lansat un update major pentru Firefox (desktop și mobile), promițând mai multă siguranță și liniște utilizatorilor săi. Update-ul include un nou design pentru bara de tab-uri și meniuri, consolidarea notificărilor și îmbunătățirea modului Private Browsing prin izolarea cookie-urilor salvate de site-uri (cookie-urile unui site nu mai pot interacționa cu cele ale altui site). (Mozilla)

7. Twitter lansează un serviciu meteo pe bază de abonament, care costă $10 pe lună. Noul serviciu se focusează pe condițiile meteo locale și este, pentru început, disponibil în 16 orașe din America de Nord. Conținutul va fi creat de meteorologi și livrat prin newslettere și sesiuni audio live, în cadrul cărora abonații vor putea adresa întrebări. (News.ro)

8. Alienware lansează două noi laptopuri de gaming, x15 (de la $2,000) și x17 (de la $2,100), care devin și cele mai subțiri laptopuri de gaming ale companiei. Cele două vor folosi procesoare Intel din generația 11 și plăci video din seria Nvidia 30. Producătorul pretinde că x15 este cel mai puternic laptop de 15 inch de pe piață. (Gizmodo)

9. Minarea criptomonedelor a explodat în Argentina, pe fondul politicilor economice intervenționiste ale guvernului. Pe de o parte, datorită subvențiilor la energie, costurile generate de minare sunt mici. Pe de altă parte, o altă motivație vine din restricțiile de schimb valutar, care permit oamenilor să cumpere cel mult $200 pe lună, din cauza ratei anuale de 50% a inflației. (Bloomberg)

10. Austin este orașul american care a atras cei mai mulți lucrători în domeniul tehnologiei în ultimul an – 217 lucrători în tehnologie la fiecare 10.000 de angajați. În clasamentul realizat de LinkedIn, Austin este urmat de Nashville (154/10.000) și Charlotte (145/10.000). (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni – Cronica de Tehnologie
Oppo a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața chineză – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău