Cel puțin 2.000 de instituții de apărare a legii din Statele Unite pot accesa telefoanele criptate – Cronica de Tehnologie

1. PayPal acceptă monede virtuale, permițând utilizatorilor să le stocheze în portofelele online și să le folosească pentru cumpărare și vânzare. De la începutul anului viitor, vor fi posibile cumpărăturile cu monede virtuale de la cei peste 26 de milioane de comercianți care folosesc PayPal. (Reuters)

2. Cel puțin 2.000 de instituții de apărare a legii din Statele Unite, inclusiv 49 dintre cele mai mari departamente de poliție, pot accesa telefoanele criptate, având acces la instrumente care pot trece peste criptare. Asta nu înseamnă că operațiunea este simplă – poate dura săptămâni, cu costuri uneori de ordinul miilor de dolari și nu funcționează întotdeauna. (NY Times)

3. Cei din Gen Z folosesc cu 10% mai mult aplicațiile (exceptând jocurile) decât utilizatorii mai în vârstă, petrecând în medie 4,1 ore pe luna în aplicații, conform datelor pe Q3 analizate de App Annie. Gen Z nu deschid atât de frecvent jocurile și se joacă mai puțin timp decât cei mai în vârstă. (TechCrunch)

4. Noul iPad Air ($599) are un ecran excelent și procesor foarte rapid, având și avantajul compatibilității cu accesoriile pentru iPad Pro. Prețul mare este cel mai mare reproș care i se poate aduce, inclusiv când vine vorba de optarea pentru o versiune cu mai mult spațiu. (The Verge, Review)

5. Facebook testează o funcție care conectează oamenii ce locuiesc în apropiere și se dorește a fi o formă de socializare mai intimă și mai nișată. Ca și Facebook Dating, tocmai lansat în Europa, această facilitate, care este în prezent testată în Canada, va putea fi folosită prin crearea unui profil separat, dar tot în cadrul aplicației Facebook. (Bloomberg)

6. Vivo intră în Europa, mai precis în Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania și Polonia. Primul device lansat oficial pe bătrânul continent este X51 5G (£749), un flagship cu ecran OLED de 6,56 inch și Snapdragon 765. (The Verge)

7. Tesla a actualizat mașinile unui număr limitat de posesori cu o versiune beta a unui sistem de conducere despre care spune că este complet autonom. Sistemul va ajunge, până la finele anului, pe sute de mii de mașini ale companiei, spune Elon Musk. Există și semne de întrebare cu privire la performanța acestuia, născute în principal din lipsa senzorilor Lidar. (Washington Post)

8. Netflix testează o promoție de 48 de ore, pe care o numește StreamFest, în care cei care nu au abonament pot vedea orice titlu din cadrul serviciului. StreamFest va debuta pe 4 decembrie în India și ar putea fi lansat și în alte țări în lunile următoare. (Profit.ro)

9. Quibi se închide după numai 6 luni, a confirmat chiar proprietarul Jeffrey Katzenberg. Serviciul de conținut sub 10 minute a atras investiții de $1.75 miliarde și va returna acum investitorilor $350 milioane. (Profit.ro)

10. Un stream pe Twitch pentru promovarea votării a atras peste 430.000 de oameni, devenind a treia cea mai mare audiență înregistrată de un cont personal pe platforma deținută de Amazon. Alexandria Ocasio-Cortez a jucat Among Us, unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer ale momentului, împreună cu mai mulți gameri cunoscuți. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Rusia lucrează la „Internetul Suveran”, un centru de comandă care va gestiona internetul local
Investigație: Nu există nicio dovadă conform căreia Cambridge Analytica a influențat referendumul pentru Brexit – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău