Cele mai bune 50 de destinații de vacanță pentru 2022 – Cronica de Turism

1. Publicația Travel and Leisure a publicat un ghid cu cele mai bune 50 de destinații de vacanță pentru anul 2022, care ia în calcul inclusiv restricțiile de călătorie impuse până acum în lume. Pe listă figurează destinații exotice precum Alaska, Antarctica sau Bahamas, dar și destinații mult mai accesibile precum Budapesta sau Pico (Portugalia). (Travel and Leisure)

2. National Geographic plusează cu cele mai interesante 25 de destinații grupate pe categorii. Astfel, turiștii pot alege cele mai bune destinații în natură (Lacul Baikal din Rusia sau Belize), cele mai bune locuri pentru aventuri (Palau sau Râul Sena din Franța) sau cele mai bune destinații unde autoritățile se implică în programe de sustenabilitate (Parcul Național Yasuni din Ecuador, Valea Ruhr din Germania). (National Geographic)

3. Travelator propune un weekend prelungit în Lisabona în perioada 29 ianuarie – 1 februarie pentru un preț de 100 de euro pe persoană. În acest tarif sunt incluse zborul dus-întors cu Wizz Air pentru 51 de euro de persoană și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Otilia Apartamentos pentru 98 de euro. (Travelator)

4. Operatorul low-cost Wizz Air a anunțat reluarea zborurilor pe câteva rute internaționale cu plecare din România. Astfel, vor fi (re)introduse zborurile din Cluj-Napoca spre Malta (28 martie 2022) și Nisa (1 august 2022), dar și trei zboruri operate de la Craiova: Bruxelles (29 august 2022), Barcelona (30 august 2022) și Paris (31 august). (Boarding Pass)

5. Rusia, Canada, Serbia și Ucraina au intrat pe lista galbenă a României din punct de vedere al riscului epidemiologic, în timp ce Republica Moldova a intrat în zona verde. Noua listă a fost publicată pe baza evoluției pandemiei și se aplică începând din 26 decembrie. (CNSCBT)

Bonus. Operatorul low-cost Ryanair a anulat temporar 17 rute internaționale din România în luna ianuarie, care ar urma însă să revină în program începând din luna februarie. Astfel, în prima lună a anului viitor, Ryanair nu va efectua niciunul dintre cele 4 zboruri regulate de pe aeroportul din Oradea și va suspenda 6 dintre cele 7 rute internaționale operate la aeroportul din Sibiu. De asemenea, operatorul va suspendat și 5 rute din București, preponderent spre destinații din Italia. (Boarding Pass)

6. Cetățenii români care călătoresc în Cehia trebuie să prezinte, începând din 27 decembrie, rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte și să completeze formularul electronic de sosire. Singura excepție de la această regulă se aplică pentru persoanele vaccinate cu 3 doze (doza booster). (News.ro)

7. Suedia a anunțat că va solicita rezultatul negativ al unui test efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire pentru toți turiștii, indiferent dacă sunt vaccinați sau recuperați după boală. Măsura se aplică începând din 28 decembrie pentru toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani. (Schengen Visa Info)

8. Începând din 27 decembrie, Danemarca solicita tuturor turiștilor străini prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR (efectuat cu cel mult 72 de ore înainte) sau rapid (efectuat cu maxim 48 de pre înainte). Singurii exceptați de la această regulă sunt cei care s-au recuperat după boală. (Schengen Visa Info)

9. Finlanda a anunțat că, începând din 28 decembrie, permite accesul în țară doar pentru turiștii care prezintă dovada vaccinării și rezultatul negativ al unui test de Covid-19 realizat cu cel mult 48 de ore înainte. Măsura se aplică inclusiv pentru cetățenii Uniunii Europene și este justificata de autoritățile locale prin creșterea numărului de cazuri de infecții cu varianta Omicron. (Hotnews)

10. Thailanda a decis să reintroducă temporar carantina obligatorie pentru toți turiștii străini începând din 22 decembrie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri cu varianta Omicron. În funcție de țara de origine, durata carantinei va fi cuprinsă între 7 și 10 zile. Singura excepție de la regulă se aplică pentru turiștii străini care se înscriu în programul Phuket Sandbox, care presupune ca aceștia să se cazeze doar în anumite hoteluri din Phuket aprobate în prealabil de autoritățile locale. (CNN, ThaiEmbassy)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători vrea să introducă autocare pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Cronica de Turism
Studiu: 43% dintre români intenționează să călătorească în scop turistic în cursul anului 2021 – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău