Cercetătorii americani au creat o cameră foto de dimensiunea unei boabe de sare – Cronica de Tehnologie

1. Apple pare să se confrunte cu o scădere a cererii pentru noile modele de iPhone. După ce a redus producția cu 10 milioane de unități, din cauza crizei de componente, Apple le-a transmis partenerilor că este posibil să nu recupereze reducerea producției anul viitor, așa cum spera. (Profit.ro)

2. Microsoft anunță Teams Essentials pentru micile companii, care costă $4 pe lună. Această versiune nu include aplicații Office, însă, facilitează conferințe video de până la 30 de ore, file sharing și calendar. (The Verge)

3. Cercetătorii americani au creat o cameră foto de dimensiunea unei boabe de sare, care poate obține imagini la fel de bune ca o cameră cu un obiectiv de 500.000 mai mare. O cameră așa de mică poate avea aplicații în medicină, unde poate fi folosită pentru endoscopii minim invazive. (Phys)

4. În Q3 au fost livrate 2.6 milioane de smartphone-uri pliabile, cu o creștere de 480% față de anul trecut. Samsung deține 93% din această piață, reușind să crească, printre altele, datorită prețurilor mai atractive și a programelor de schimb. (Display Supply Chain Consultants)

5. Meta a ales AWS ca furnizor strategic de soluții cloud pe termen lung. Înțelegerea prevede și că Meta va ajuta clienții AWS să folosească mai eficient platforma de ML Pytorch. În 2019, Mark Zuckerberg se plângea că serviciile AWS sunt prea scumpe. (Protocol)

6. Qualcomm a prezentat Snapdragon 8cx Gen 3, primul cip de PC al companiei construit pe 5nm. Față de versiunea anterioară, Gen 3 are un CPU cu 85 mai rapid și un GPU mai rapid cu 60%, fiind dotat cu 5G și Wi-Fi 6. (The Verge)

7. Facebook anunță eliminarea mai multor rețele de dezinformare. Printre acestea se numără grupuri susținute de China și de Hamas, precum și grupuri care militau împotriva vaccinării și încurajau atacarea doctorilor din Europa. (The Washington Post)

8. TikTok anunță noi instrumente de monetizare, precum plățile și cadourile făcute în afara sesiunilor live și extinderea accesului la Creator Marketplace pentru cei care au peste 10.000 de urmăritori. Acestea vor fi disponibile într-un număr limitat de țări, printre care SUA, UK, Germania și Franța. (TechCrunch)

9. Oculus lansează v35 pentru Oculus Quest și Meta Quest 2. Printre noutăți se numără o funcție de realitate mixtă pentru care este necesar un iPhone XS (sau mai nou) și apelurile în VR cu Messenger. (UploadVR)

10. Cercetătorii au studiat felul în care oamenii percep roboții în funcție de textura suprafeței acestora. Rezultatele au confirmat așteptările – senzația la atingere are un rol important în impresia pe care o persoană și-o face despre un robot și dacă ajunge să îl considere plăcut sau nu. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a lansat două noi laptopuri MacBook Pro – Cronica de Tehnologie
Sony va începe să producă PlayStation VR2 în a doua parte a acestui an – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău