Cercetătorii chinezi au creat ceea ce numesc primul „copil AI” – Cronica de Tehnologie

1. Mastercard și-a construit propriul model lingvistic de inteligență artificială generativă. Compania spune că acesta poate îmbunătăți identificarea în timp real a tranzacțiilor suspicioase și că, în anumite cazuri, îmbunătățește rata de detecție cu până la 300%. (CNBC)

2. Cercetătorii chinezi au creat ceea ce numesc primul copil AI – o identitate virtuală de inteligență artificială de nivelul unui copil de 3-4 ani. Aceasta poate să exploreze mediul înconjurător, să exprime emoții și, mai ales, să-și traseze singură sarcini pentru care nu a fost programată. (SCMP)

3. Apple a înregistrat venituri de $119.58 de miliarde în ultimul trimestru, peste așteptări. Au crescut veniturile generate de iPhone, Mac și Servicii, dar au scăzut cele aduse de iPad și accesorii. Au scăzut și vânzările din China cu 13% la $20.82 miliarde. (Profit.ro)

4. Veniturile Amazon au crescut în ultimul trimestru cu 14% YoY la $170 de miliarde. Încasările nete au fost de $10.6 miliarde, iar cele operaționale au crescut la $13.2 miliarde. (Businesswire)

5. Veniturile Meta au crescut cu 25% de la an la an, până la $40.1 miliarde, în timp ce încasările nete ale companiei au crescut cu 201% la $14 miliarde. Numărul utilizatorilor zilnici de Facebook a crescut cu 6% la 2.11 miliarde în medie. (PR Newswire)

6. Divizia Reality Labs din cadrul Meta a pierdut $4.65 de miliarde în ultimul trimestru, la venituri de $1 miliard. Din 2020, această divizie a pierdut până acum peste $42 de miliarde. (CNBC)

7. YouTube Premium și YouTube Music au împreună peste 100 de milioane de abonați. Oficialii se declară mulțumiți de performanța abonamentelor YouTube, însă, în ciuda numeroaselor tactici de convingere folosite, compania a convins doar o mică parte din cei peste 2,5 miliarde oameni care accesează platforma. (Profit.ro)

8. Amazon lansează un asistent de cumpărături bazat pe inteligența artificială pentru aplicația mobilă. Disponibil, deocamdată, doar în Statele Unite, Rufus ar trebui să ajute clienții în găsirea produselor, compararea acestora și cu recomandări de achiziție. (TechCrunch)

9. Cloudflare anunță că a căzut victima unui grup de hackeri cu suport guvernamental în noiembrie 2023 și că aceștia au accesat wiki-ul Confluence, baza de date Jira și sistemul de gestionare a codului sursă Bitbucket. Hackerii au folosit pentru dobândirea accesului date furate în urma atacului asupra Okta, care a avut loc cu o lună mai devreme. (Bleeping Computer)

10. Vineri intră pe piață casca de „spatial computing” Vision Pro, după un proces de dezvoltare întins pe mai mulți ani și afectat de mai multe amânări și schimbări tehnice. În ciuda opoziției unora dintre cei mai mari dezvoltatori, casca celor de la Apple va dispune, în momentul lansării, de peste 600 de aplicații native și mai bine de 1 milion de aplicații de iPhone și iPad compatibile. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de smartphone-uri s-au prăbușit în China – Cronica de Tehnologie
62% dintre americanii cred că inteligența artificială va avea un impact major asupra angajaților în următorii 20 de ani – Cronica de Tehnologie