Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat un dispozitiv care poate face orice avion invizibil pentru radare – Cronica de Tehnologie

1. Instituții din 11 țări, inclusiv FBI, au derulat o operațiune comună împotriva LockBit, una dintre cele mai prolifice grupări de hackeri. În urma acesteia, au fost confiscate 11.000 de domenii web folosite de LockBit pentru a distribui malware. (Bloomberg)

2. Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat un dispozitiv care poate face orice avion invizibil pentru radare. Spre deosebire de încercările anterioare, nu se acoperă întreg avionul cu plasmă, ci doar părțile acestuia care sunt vizate de radare, precum cabina de pilotaj. (SCMP)

3. Uniunea Europeană investighează TikTok pentru posibile încălcări ale normelor comunitare, ce pot atrage amenzi de până la 6% din vânzările anuale ale companiei. În centrul atenției sunt măsurile pentru protejarea copiilor și transparența în advertising. (Profit.ro)

4. Microsoft a lansat un update pentru browser-ul Edge, care face ca acesta să nu mai preia automat datele și tab-urile din Chrome, fără acordul utilizatorilor. Microsoft, care are un lung istoric de „dark patterns” în zona browser-elor web, a refuzat, până acum, să explice comportamentul propriului browser. (The Verge)

5. JD.com negociază cumpărarea retailerului britanic de electronice Currys. Într-un dosar de reglementare se arată că firma chineză are termen până pe 18 martie să facă o ofertă. (Bloomberg)

6. 13.000 de clienți Wyze au fost afectați de o problemă a infrastructurii cloud folosită de camerele video ale companiei și au putut să vadă unii în casele altora. Wyze, care dă vina pe o problemă apărută la AWS, promite introducerea unui nou strat de securitate care să nu mai facă posibil acest lucru pe viitor. (News.ro)

7. Statele Unite acordă GlobalFoundries $1.5 miliarde pentru sprijinirea producției de cipuri. Banii vor fi folosiți pentru construirea unei mari fabrici de cipuri în New York și pentru construirea și extinderea mai multor fabrici din Malta. (Washington Post)

8. Porsche a anunțat două noi autoturisme hibride – Panamera 4 E-Hybrid și Panamera 4S E-Hybrid, care vor costa începând de la $117,495, respectiv $128,795. Panamera 4 E-Hybrid are 346 kW sau 463 CP, în vreme ce Panamera 4S E-Hybrid ajunge la 400 kW sau 536 CP. (The Verge)

9. Air Canada trebuie să plătească daune unui client, după ce chatbot-ul companiei i-a oferit un sfat înșelător. Judecătorul a respins sugestiile avocaților Air Canada, care susțineau că botul este responsabil singur pentru propriile acțiuni. (QZ)

10. Honor lansează o versiune specială a smartphone-ului pliabil Magic V2, creată în colaborare cu Porsche Design.  Atributele tehnice rămân, în mare aceleași, pentru cel mai subțire smartphone pliabil disponibil pe piață în acest moment, diferența fiind făcută de o serie de elemente de design caracteristice mărcii auto. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a acceptat reclame care incitau la violențe împotriva palestinienilor – Cronica de Tehnologie
Interfață creier-computer care decodează în timp real cuvintele din semnalele transmise de creier – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău