Microsoft: SolarWinds a fost cel mai mare și mai sofisticat atac cibernetic din toate timpurile – Cronica de Tehnologie

1. SolarWinds a fost cel mai mare și mai sofisticat atac cibernetic din toate timpurile, susține Microsoft. Peste 18.000 de clienți ai suitei software, inclusiv agenții de stat, au fost vizați în cadrul atacului pus pe seama hackerilor susținuți de Kremlin. (Reuters)

2. Apple Watch a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori în decembrie 2020, cu 30 de milioane de clienți noi câștigați doar anul trecut. În 2020, numărul utilizatorilor noi a fost aproape cât cel înregistrat în perioada 2015-2017. (Above Avalon)

3. Clubhouse ia măsuri pentru a preveni ping-urile către serverele din China, urmând să impună mai multe restricții de transmitere a datelor și să extindă criptarea. Rețeaua socială audio a devenit virală în China, chiar dacă este disponibilă doar pe bază de invitație. (Stanford)

4. Specialiștii în quantum computing de la Microsoft au retractat o descoperire anunțată 2018, care ar fi permis companiei să se apropie în acest domeniu de Google și IBM. Descoperirea particulei Majorana nu a avut loc, așa cum s-a susținut în urmă cu trei ani, ci a fost vorba de o eroare tehnică ce i-a făcut pe specialiști să creadă că au reușit să o identifice. (Wired)

5. Cinci servicii sunt responsabile de 55% din banii spălați anul trecut prin intermediul monedelor virtuale. Acestea au intermediat 270 de depozite ilicite, care au însumat $1.3 miliarde. (Chainalysis)

6. Google, Microsoft și Qualcomm se împotrivesc cumpărării Arm de Nvidia și cer instituțiilor antitrust să intervină. Cele trei companii se tem că va fi afectată competiția într-o zonă vitală pentru propriile afaceri, cea a semiconductorilor. (Bloomberg)

7. Facebook lucrează la un smartwatch cu funcții de sănătate, fitness și comunicare, ce ar urma să fie lansat anul viitor. Acesta va avea la bază un sistem de operare bazat pe Android, posibil chiar unul dezvoltat intern. (Profit.ro)

8. Serverele Supermicro au fost infectate în 2018 cu backdoors care trimit date către China. Atât software-ul, cât și hardware-ul serverelor produse în China au fost modificate, în lipsa unei supravegheri stricte, susține FBI. (Bloomberg)

9. YouTube este prima aplicație importantă de iPhone/iPad pe care Google a actualizat-o de la începutul lui decembrie, înainte să intre în vigoare noile etichete privind colectarea datelor personale. (9to5google)

10. ByteDance ia în calcul vânzarea diviziei indiene a TikTok către Glance, unul din rivalii locali. TikTok este blocată permanent în India, iar guvernul indian va trebui să-și dea acordul asupra unei eventuale tranzacții, probabil cu condiția ca datele utilizatorilor să nu părăsească granițele țării. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a creat un mediu virtual care reproduce în mod realist locuințele umane – Cronica de Tehnologie
Vimeo primește o finanțare de $300 de milioane, ajungând să valoreze $5 miliarde – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău