Cererea de pachete de vacanță a scăzut cu 98% pe fondul pandemiei – Cronica de business

1. Redeschiderea locurilor cu acces public precum magazinele sau reorganizarea spațiilor de lucru în birouri a dus la creșterea explozivă a cererii de plexiglas pentru protecția împotriva Covid-19 la nivel global. (Profit.ro)

2. Miliardarii americani au devenit cu $424 miliarde mai bogați în perioada pandemiei, între mijlocul lui martie și mijlocul lui mai. Cele mai mari avansuri au fost înregistrate de Jeff Bezos ($34,6 miliarde) și Mark Zuckerberg ($25 miliarde). (CNBC)

3. Guvernul german a ajuns la o înțelegere pentru a salva Lufthansa, cu o injecție de €9 miliarde. Statul va prelua 20% din acțiunile companiei aeriene. (Financial Times)

4. Aston Martin și-a concediat CEO-ul, după ce acțiunile companiei de mașini de lux au pierdut 98% din valoare de la momentul listării pe bursă, acum mai puțin de doi ani. (The Guardian)

5. Liquidnet, un operator de platforme de trading private, ia în considerare o vânzare de acțiuni la o evaluare de circa $1 miliard. (Bloomberg)

Bonus:

6. Cererea de pachete de vacanță a scăzut cu 98% pe fondul pandemiei, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de guverne, dar și din cauză că turiștilor le-a fost teamă să mai călătorească, a declarat Antonio Nițu, directorul general al touroperatorului Aerotravel. (News.ro)

7. Gigantul Big Pharma Sanofi are în plan vânzarea participației de 20,6% în compania americană de biotehnologie Regeneron. Pachetul de acțiuni are o valoare de circa $12 miliarde. (Financial Times)

8. ING Bank a înregistrat un profit net de 143 de milioane de lei în primul trimestru din 2020, în scădere cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii costurilor cu riscul ca urmare a deteriorării perspectivelor economiei. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Compania lui Warren Buffett, pierdere netă de $50 miliarde în primul trimestru – Cronica de business
Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău