Microsoft a anunțat o reducere a numărului de angajați – Cronica de Business

1. Uniunea Europeană va propune utilizarea a până la 40 de miliarde de euro de la bugetul comunitar pentru a ajuta populația și companiile să facă față majorării prețurilor la gaze din cauza crizei energetice. (Profit.ro)

2. Banca Transilvania a anunțat că se va finanța cu obligațiuni cu valoare de până la 1 miliard de euro, prin emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maxim zece ani. Obligațiunile sunt destinate investitorilor instituţionali – locali şi internaţionali. Emisiunile de obligaţiuni prevăzute în planul-cadru vor susţine îndeplinirea cerinţelor MREL (Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities) şi finanţarea economiei şi a populației.

3. China a amânat publicarea datelor privind produsul intern brut din al treilea trimestru, cu o zi înainte de a fi publicate, o mișcare neobișnuită. Cifra trimestrială a PIB-ului, precum și o serie de alți indicatori economici majori, inclusiv vânzările lunare cu amănuntul, vânzările de proprietăți și investițiile în active fixe, inițial programate să fie publicate marți, au fost marcate ca „întârziate” pe site-ul web al Biroului Național de Statistică al Chinei. (WSJ)

4. PIB-ul din zona Euro va scădea cu 0,1% în 2023, potrivit economiștilor chestionați de Bloomberg, care preziceau o creștere de 0,3% în urmă cu o lună. Germania, cea mai mare economie din zona euro, se va contracta cu 0,5%, în timp ce economiile din Franța, Italia și Spania sunt așteptate să crească. (Bloomberg)

5. Pe termen scurt, economia pare să se instaleze într-un regim de ”stagflaţie”, în care stagnarea economică şi preţurile în creştere rapidă coexistă şi, între timp, posibilitatea unei recesiuni globale devine din ce în ce mai clară, arată compania Coface. (News.ro)

6. Goldman Sachs a raportat o scădere de 43% a profiturilor în trimestrul al treilea, în timp ce și-a revizuit structura organizatorică în efortul de a susține evaluarea stagnantă a băncii pe piața bursieră. Rezultatele au fost mai bune decât se așteptau analiștii. CEO-ul David Solomon a confirmat că Goldman își va restructura activitatea de tranzacționare și de investiții bancare într-o singură unitate. Goldman a raportat un profit net de $3,1 miliarde, în scădere de la $5,4 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut. (FT)

7. Exxon Mobil a anunțat că exit-ul din Rusia este de fapt o „expropriere” a principalei sale operațiuni din Rusia. „Prin două decrete, guvernul rus a decis unilateral scoaterea noastră din Sakhalin-1, proiectul fiind fost transferat unui operator rus”, a declarat un purtător de cuvânt al Exxon. (Bloomberg)

8. China le-a cerut importatorilor de gaze detinuti de stat să nu mai revândă gaze lichefiate cumpărătorilor din Europa și Asia, pentru a-și asigura propria aprovizionare pentru sezonul de încălzire de iarnă. (Bloomberg)

9. Intel Corp a redus estimările pentru oferta publică inițială a unității sale de mașini autonome Mobileye Global. Ințel, care se aștepta inițial să obțină o evaluare de aproximativ $50 de miliarde, acum analizează o evaluare de sub $20 de miliarde și să vândă un număr mai mic de acțiuni decât era planificat inițial. (WSJ)

10. Microsoft a anunțat o reducere a numărului de angajați, sursele Axios indicând 1000 de poziții care vor fi afectate. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
AB InBev profit în scădere din cauza coronavirusului – Cronica de Business
Salesforce ar putea prelua Slack – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău