Cetățuia Brașovului va putea fi vizitată în perioada 8-9 septembrie – Cronica de Turism

1. Cetățuia Brașovului va putea fi vizitată de turiști în zilele de 8 și 9 septembrie în cadrul evenimentului Cetățuia între lumi, care a fost inclus pe agenda Forumului Orașelor Verzi. Cetățuia Brașovului este un monument istoric care a revenit recent în proprietatea publică a orașului Brașov, după ce anterior a fost deținut de compania privată Aro Palace SA. (Profit)

2. CFR Călători și operatorii privați au anunțat că acordă reducere de 90% pentru biletele achiziționate de studenți, conform noii legislații adoptate de Guvern. Până acum, reducerea aplicată era de 50%. De asemenea, elevii beneficiază de transport gratuit pe calea ferată. (CFR Călători)

3. Cea mai mare parte a Greciei este afectată de câteva zile de ploi torențiale pentru care a fost anunțat cod roșu până în 7 septembrie inclusiv, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor prudență înainte de efectuarea unei călătorii în zonele afectate. În urma inundațiilor, mai mulți turiști români sunt blocați în hoteluri, în timp ce alții au rămas blocați pe un feribot care circulă pe ruta Skiathos-Volos. (Hotnews)

4. Zborurile operate de compania aeriană Wizz Air de la București și Târgu Mureș spre aeroportul din Dortmund vor fi mutate pe aeroportul din Koln în intervalul 21 octombrie – 20 decembrie 2023, din motive care nu au fost făcute publice. Distanța dintre cele două orașe este de 105 kilometri. (Boarding Pass)

5. Compania aeriană Dan Air va introduce încă cinci zboruri pe aeroportul din Brașov începând de la sfârșitul lunii octombrie. Compania va opera zboruri spre aeroporturile din Paris (Charles de Gaulle), Oslo (Norvegia), Dublin (Irlanda), Tel Aviv (Israel) și Dubai (Emiratele Arabe Unite) cu o frecvență de un zbor pe săptămână, ceea ce înseamnă că oferta este atractivă doar pentru persoanele care pleacă în vacanță timp de 7 zile. (Boarding Pass)

6. Veneția a anunțat că va introduce de anul viitor o taxă turistică de 5 euro pentru turiștii care vor să viziteze orașul o singură zi, fără cazare. Taxa va fi introdusă cu titlu experimental timp de 30 de zile doar în timpul sărbătorilor și în weekendurile de pe parcursul verii. Singurele persoane exceptate sunt copiii cu vârstă de până la 14 ani. (Profit)

7. Ministerul Finanțelor a anunțat că valoarea voucherelor de vacanță va crește de la 1.450 lei la 1.600 de lei, întrucât pentru acestea se vor plăti contribuții pentru sănătate (CASS) de 10%. Practic, în urma plății contribuției, valoarea netă a voucherelor de vacanță va rămâne aproximativ acceasi cu cea de acum. (Digi24)

8. Travelator propune o vacanță de 7 zile în Tenerife pentru 196 de euro de persoană. Pachetul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 105 euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Casa Mara Tenerife pentru 182 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 11-18 octombrie. (Travelator)

9. Valoarea medie a unei vacanțe de o săptămână pentru două persoane pe litoralul românesc în această vară a fost de 546 de euro, potrivit datelor centralizate de agenția de turism Litoralul Românesc. Peste o treime dintre turiștii care au călătorit la mare prin această agenție au provenit din București. (News.ro)

10. În prima jumătate a anului, în România s-au cazat în total 5.616.635 de turiști, în creștere cu 353 de turiști comparativ cu perioada similară din 2019. Este pentru prima oară când numărul de turiști depășește valorile înregistrate în ultimul an pre-pandemic. Totuși, numărul turiștilor străini a scăzut cu 22,8% în acest interval, iar rezultatul pozitiv se datorează creșterii cu 6,2% a numărului de turiști români. (Economica)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 15.000 de zboruri programate în august au fost anulate în Europa – Cronica de Turism
Italia a eliminat complet restricțiile de călătorie pentru turiști – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău