CEZ a dat anunț în Financial Times pentru vânzarea activelor din România – Cronica de Business

1. Grupul ceh de energie și utilități CEZ a lansat astăzi oficial procesul de vânzare a activelor pe care le deține în România, publicând și un anunț detaliat dedicat potențialilor investitori interesați în Financial Times. (Profit.ro)

2. Șeful producătorului auto Nissan își va da demisia în urma unui scandal legat de remunerația sa. (BBC)

3. Firmele de private equity Advent și Permira și-au manifestat interesul pentru achiziția producătorului de software american Symantec pentru o sumă de peste $16 miliarde. (Reuters)

4. Yachtul deținut de Paul Allen, co-fondatorul Microsoft decedat anul trecut, a fost scos la vânzare pentru $330 milioane. (Digital Trends)

5. Investitorul activist Elliott Management a preluat o participație în valoare de $3,2 miliarde de dolari în compania de telecomunicații americană AT&T și vrea o schimbare strategică a acesteia. (Financial Times)

Bonus:

6. Profitul cumulat al celor mai profitabile trei bănci din România în S1/2019 a fost de 2,04 miliarde lei şi a reprezentat 73,7% din câştigul net pe întreg sistemul bancar, care a ajuns la 2,76 miliarde lei, în scădere cu aproape un sfert (23%) faţă de S1/2018. (ZF)

7. WeWork ia în considerare o evaluare de sub $20 miliarde în contextul ofertei publice inițiale iminente pe bursa din SUA, valoare aflată la mai puțin de jumătate față de cele $47 miliarde vehiculate la începutul anului. (Bloomberg)

8. eMAG, cel mai mare retailer online local, preia pachetul majoritar de acțiuni al companiei care operează aplicația de food delivery EuCeMananc, un business autohton lansat în 2014, la Timișoara, prezent în 18 orașe din țară. (Profit.ro)

9. Jack Ma va părăsi mâine poziția de președinte al Alibaba, compania pe care a fondat-o, mișcare anunțata încă de anul trecut. Miliardarul chinez se va focusa pe educație și filantropie în continuare. (Reuters)

10.  Banca americană Wells Fargo și-a mărit cu 71% participația în retailerul online de modă Farfetch în al doilea trimestru al anului. (American Banking News)

11.  Banca de investiții JP Morgan a creat un index care urmărește felul în care tweet-urile președintelui Donald Trump mișcă piețele. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările auto din Marea Britanie, cea mai proastă lună de după 1946 – Cronica de business
Roubini: SUA se confruntă cu perspectiva unei recesiuni profunde, pe fondul dobânzilor în creștere și al gradului ridicat de îndatorare – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău